Sobota, 27. dubna 2024

Dlouhodobě udržitelný už bude i design

Dlouhodobě udržitelný už bude i design

Společnost Autodesk bude ve své expozici na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV) v Brně spolu se svými partnery prezentovat koncept dlouhodobě udržitelného designu a čistých technologií.

Koncept dlouhodobě udržitelného designu je pro společnost Autodesk klíčovým tématem. Firma v tomto směru nabízí široké spektrum softwarových řešení, které v současní době po celém světě využívá na deset milionů uživatelů. Ti pomocí nástrojů Autodesku navrhují nové a inovativní výrobky, které se posléze dostanou k miliardám lidí. Jako uznávaný lídr v oblasti 2D a 3D návrhového, technického a animačního softwaro pro výrobu, stavebictví, média a zábavu, v tomto případě speciálně designového provedení, cítí Autodesk společenskou odpovědnost za to, jaký dopad na životní prostředí bude mít používání výrobků, strojů nebo zařízení, které vznikají po celém světě právě pomocí 2D a 3D návrhových technologií. A tato odpovědnost rovněž ze strany společnosti představuje hlavní důvod, proč Autodesk reaguje konceptem udržitelného designu na environmentální výzvy, kterými jsou například globální oteplování popřípadě šetrnější využívání přírodních zdrojů.

Společnost Autodesk bude na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně prezentovat řešení pro digitální prototypování, které umožní výrobním podnikům navrhovat své výrobky efektivně a s minimálním negativním dopadem na životní prostředí. Součástí expozice bude také představení programu Autodesk CleanTech umožňující začínajícím společnostem, které řeší environmentální výzvy, získat výhodný grant na pořízení nejmodernějších technologií pro digitální prototypování. A to včetně aplikací AutoCAD Inventor Professional, Autodesk Showcase Professional, Autodesk Vault Professional, Autodesk Navisworks Manage, Autodesk Revit Architecture a Autodesk Alias Design. Tyto výkonné nástroje dovolují uživatelům nejen vyvíjet digitální prototypy, ale též urychlit inovace a lépe odhadnout směr vývoje nových výrobků také s ohledem na dlouhodobě udržitelný rozvoj.

Udržitelný design

Pojem "udržitelný design" označuje komplexní soubor řešení, postupů a technologií, které umožňují navrhovat, vyvíjet a vyrábět produkty. Tyto produkty svojí povahou napomáhají snižovat zatížení životního prostředí, a to již od energetické a materiálové náročnosti při jejich výrobě, přes dobu jejich užívání, až po jejich likvidaci a recyklaci po ukončení životního cyklu. V dnešním stále složitějším světě se ukazuje, že klíčem k udržitelnosti jsou technologie. A právě využití nejmodernějších počítačových technologií ve fázi navrhování umožní co nejefektivnější vývoj výrobků s minimálním dopadem na životní prostředí.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů