Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Z PROGRAMU SCHŮZE VLÁDY ČR, která se koná ve středu 8. února 2012 v zasedací síni budovy Úřadu vlády, Praha 1, nábřeží E.Beneše 4

K projednání bez rozpravy:
10.
Návrh na obeslání 12. zvláštního zasedání Řídící rady Programu Organizace spojených národů pro životní prostředí (UNEP) a Globálního fóra ministrů životního prostředí (Nairobi, Keňa, 20. - 22. února 2012)
č.j. 82/12
Předkládají: ministr životního prostředí a, 1. místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí

Pro informaci:
5.
Informace o ministrem životního prostředí schválených prováděcích dokumentech ke smlouvám o spolupráci na hraničních vodách za rok 2011
č.j. 73/12
Předkládá: ministr životního prostředí

V boji proti znečišťování a ničení flory a fauny naší planety pomáhají neziskovým organizacím - více či méně vynalézavě - i reklamní kampaně.
Kdopak nám tu žere listy? V podání španělského ilustrátora Lorenza Durána to nejsou housenky, ale letecká či automobilová doprava, továrny a další nepříznivé vlivy.
Španělský umělec si dal tu práci a při ztvárňování ničitelů stromů se vrátil k tradičním řemeslům. Vyřezal letadla, čoudící továrny a zvířata zbavená jistoty lesa a křovisek do skutečných listů, které posléze nechal vyfotit. Jeho koncept "napadení" přírody se shodou okolností zalíbil hned dvěma neziskovým organizacím - v Brazílii a v Německu, které ho pojaly jako kampaň. Známější z nich se jmenuje Plant for the Planet, založil ji v roce 2007 čtrnáctiletý bavorský školák Felix Finkbeiner, který dodnes stojí v jejím čele. V roce 2010 získala tato nezisková organizace ocenění za efektivní reklamu Effie. V kampani se sloganem "Přestaňte mluvit, začněte sázet" pózoval zakladatel Felix se slavnými filozofy a politiky a zacpával jim pusu. Obě aktuální "listové" kampaně mají stejný cíl - získat prostředky na výsadbu stromů. Ten ospravedlňuje i to, že z hlediska reklamní kreativity není ani jedna z těchto kampaní zrovna originální. Která byla dříve, se neví, ob jevily se obě letos v lednu a autory jsou agentury Paz ComunicaçĂŁo Estratégica v Sao Paulu a Leagas Delaney v Hamburku. Nešlo přitom o komerční zakázku, ale takzvanou pro bono kampaň. Klient za ni neplatí a agentuře slouží k ukázce jejích kreativních schopností.

Mezinárodní logistický provider DACHSER uvedl do provozu sklad pro nebezpečné zboží o velikosti cca 6 500 m2 v rumunské Ploiesti poblíž Bukurešti. Celkové investiční náklady na výstavbu přesáhly 10 milionů euro. Areál s 11 500 paletovými místy je v současné době jediným skladem v Rumunsku, který splňuje evropskou směrnici 96/82/EG (Seveso II) pro nebezpečné zboží a je provozován logistickým providerem.

Program několikadenní mezinárodní konference Světové dny úspor energií, které se pravidelně účastní odborníci z více než 60 různých zemí, sestává v tomto roce z Evropské konference o peletách, konference Budovy s téměř nulovou spotřebou energie, WSED next!, Energy Efficiency Watch, Partnerství - biomasa , B2B Meetings a odborných exkurzí. Součástí Světových dnů úspor energií je posterová prezentace. Jednacími jazyky je němčina a angličtina. Konferenci pořádá Hornorakouský svaz pro úsporu energií (O.Ö. Energiesparverband).
Energy Centre České Budějovice vám při registraci prostřednictvím ECČB nabízí možnost využít výhodného vložného, které činí 100 EUR (oproti plnému vložnému ve výši 280 EUR).
Více informací naleznete na www.eccb.cz a na www.wsed.at.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů