Pátek, 29. března 2024

Velká výzva - Ozvěny roku 2030

Velká výzva - Ozvěny roku 2030
  1. POLITIKA: TOP09 vítá ambiciózní zákon
  2. PROMIŇTE: Vzkazy z roku 2030
  3. 12 TIPŮ: Jak na drahý benzín
  4. JDOU S NÁMI: Lidé, nevládky, firmy, osobnosti

POLITIKA
TOP09 vítá ambiciózní zákon

Zájem o nový zákon, který sníží závislost na drahých fosilních palivech projevila další politická strana. Hnutí DUHA s TOP09 o podpoře jednala několik měsíců. Starostové a nezávislí, strana, která je s TOP09 afilovaná, zákon podporuje už od června 2011. Již dříve legislativu podpořila ČSSD, Věci veřejné a podle nezávislého průzkumu Factum Invenio také 66 procent obyvatel České republiky.

PROMIŇTE
Vzkazy z roku 2030

Pražské centrum pokryly reklamy s klíčovými politiky, kteří se coby zestárlí v roce 2030 omlouvají, že promeškali příležitost nastartovat v Česku chytrou ekonomiku. Petr Nečas, Miroslav Kalousek či Bohuslav Sobotka se šedinami a vráskami říkají: "Promiňte." Více na webu Velké výzvy.

22 000 lidí už napsalo poslancům, aby schválili zákon, který srazí účty i dovoz ropy a plynu... a nemuseli se nám tak v budoucnu omlouvat. Přidejte se prosím také vy... a rozhýbejte premiéra. Bude Vás to stát jen pár minut. Stačí k tomu papír, pero a poštovní známka. A opravdu tím pomůžete.

12 TIPŮ
Jak na drahý benzín

Ceny benzínu se šplhají (pardon: letí vzhůru) ke čtyřiceti korunám za litr. Hnutí DUHA proto sestavilo dvanáct praktických tipů, co udělat, abyste na benzinkách nechávali méně peněz. Často jsou to notoricky známé praktické rady. Pojďme si je společně oživit.

JDOU DO TOHO
Lidé, nevládky, firmy, osobnosti

Iniciativu Velka výzva podporují české humanitární a rozvojové organizace jako je Člověk v tísni, Charita CR, ADRA a desítky dalších. Zákon o snižovaní emisí chtějí české ekologické organizace. Velkou výzvu podporuje padesátka firem a pětadvacet českých osobnosti v čele s Václavem Havlem. Své poslance a poslankyně už k přijetí zákona vyzvalo přes 20 000 lidí. Děkujeme.

Co můžete udělat Vy?
  • Přidejte se a přesvědčujte politiky o výhodách moderních zelených řešeních s námi. Bude Vás to stát jen chvíli Vašeho času a opravdu to pomůže. Napište dopis poslanci či poslankyni.
  • Informujte o iniciativě své přátele a známé. Ať se připojí také.
  • Napište si o propagační materiály Velké výzvy zdarma a distribuujte je ve svém okolí:
  • Objednejte si v internetovém obchodě ekologicky šetrné tričko či tašku Velké výzvy a podpořte práci Hnutí DUHA.
Vice o iniciativě Velká výzva Hnutí DUHA na www.velkavyzva.cz

Zdraví Vás tým Velké výzvy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů