Pátek, 26. dubna 2024

Priorita informuje o vodohospodářských projektech

Aktuální vydání Priority se zaměřuje na tolik v poslední době diskutované vodohospodářské projekty. Zpravuje také o ukončení administrace žádosti na podporu rekonstrukce Ústřední čistírny odpadních vod Praha.

Priorita informuje o vodohospodářských projektech

Vedoucí Odboru ochrany vod Státního fondu životního prostředí ČR Jaroslav Heikenwälder k tomu v Prioritě říká: "V rámci tohoto projektu se nepodařilo uspokojivě vypořádat připomínky expertů inciativy JASPERS a Evropské komise, které kontinuálně trvaly již od října roku 2009."

Priorita přináší i obsáhlou reportáž z Litovelského Pomoraví, kde díky projektu na obnovu semenné směsi, podpořeného z Operačního programu Životní prostředí, je jaro mnohem barevnější, než bývalo.

"Už během let 2003 a 2004 jsme začali s prvními pokusy. Sbírali jsme semena několika druhů trav a bylin a představovali jsme si, že někde založíme matečnici, která bude zdrojem semen pro budoucí dosycování už existujících luk," vzpomíná Michal Krátký z tamější organizace Sagittaria.

Projekt Tvorba regionální semenné směsi a podpora biodiverzity luk v Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví byl jeho nápadem a od začátku do konce prý také hlavně jeho prací.


Priorita 04-2012

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů