Pátek, 26. dubna 2024

Oplocená skládka ve Staříči hořela v sobotu podruhé

Oplocená skládka ve Staříči hořela v sobotu podruhé

STAŘÍČ - Jen krátce poté, co po likvidaci sobotního dopoledního požáru na veřejné skládce mezi obcemi Staříč a Chlebovice odtud odjelo poslední hasičské auto, začalo na skládce hořet opět. Odpolední oheň, který byl rozsahem viditelně větší než ten dopolední, si vyžádal zásah 12 jednotek požární ochrany a 14 cisternových automobilových stříkaček.

Požár tentokrát na severní straně skládky byl oznámen na operační středisko hasičů ve Frýdku-Místku devět minut po 14. hodině. Na místo vyjely stejné jednotky jako dopoledne – se dvěma cisternami jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku, dvě cisterny dobrovolných hasičů z Brušperku, s jednou cisternou přijeli dobrovolní hasiči z Frýdku-Místku, Fryčovic, Dobré, Krmelína a Paskova. K nim se odpoledne „přidali“ dobrovolní hasiči z Nošovic, Raškovic, Frýdlantu nad Ostravicí, Lhotky a Palkovic.

Požár, při jehož likvidaci buldozer rozrýval kusy textilií, skla a plastů, se podařilo hasičům dostat od kontrolu ve čtyři hodiny odpoledne, pak pokračovalo dohašování. Do sedmi hodin večera na místě hlídala dobrovolná jednotka z Brušperku, až do rána zůstali na hlídání požářiště jejich kolegové z Fryčovic.

Příčina vzniku požáru je v šetření, protože šlo o skládku, škoda je nulová. Odehrál se bez zranění. Vyšetřování případu má na starosti vyšetřovatel HZS MSK v součinnosti s Policií ČR.


Autor / zdroj: Petr Kudela, mluvčí moravskoslezských hasičů
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů