Čtvrtek, 28. března 2024

Ekologický úřad zatím na Drobilův předpis kašle

Ekologický úřad zatím na Drobilův předpis kašle

Úředníci ministerstva životního prostředí chodí do práce stále v šortkách a krátkých sukních. Fotoreportér ParlamentníchListů.cz ve čtvrtek ráno objektivem zachytil, jak zaměstnanci přicházejí do práce.

Zdá se, že pokyn ministra Pavla Drobila ohledně pracovního oblečení si k srdci příliš nevzali. Dříve neformální ministerstvo pod vedením zelených si zřejmě na pořádky ministra ze strany modrých ptáků bude nějakou dobu zvykat.

"Ono se zatím jedná spíše o doporučení a ne nějaký striktní příkaz. Přímo jako směrnice by to mělo platit zřejmě někdy od podzimu. Musí se k tomu vyjádřit například odbory.

Podle mého názoru by úředníci, kteří jednají s lidmi neměli mít příliš neformální oblečení, i když je pravda, že toto ministerstvo bylo vždy trochu neformální," sdělila ParlamentnímListům.cz mluvčí ministerstva Jarmila Krebsová. A tak zatím ministerští úředníci chodí v tom, v čem chtějí.

Třeba se ještě chtěli převléknout


Podle odborníků je však naprosto přijatelné, aby člověk šel v pohodlném oblečení podle jeho gusta a počasí a v práci se před začátkem pracovní doby převlékl do "pracovního" obleku nebo kostýmu. "V City je naprosto běžné, že ženy chodí třeba v kostýmu, teniskách a péřové bundě. Teprve v budově si oblečou lodičky," myslí si Jana Batty, která žije v Londýně.

Přesné znění pokynu

Vážená paní kolegyně, vážený pane kolego, z pověření ředitele úřadu ministerstva Vám touto cestou tlumočím pokyn pana ministra, aby s okamžitou účinností všichni zaměstnanci ministerstva při výkonu práce dbali, v souladu s etickým kodexem ministerstva, na používání důstojného oblečení (tj. u mužů minimálně uzavřená společenská obuv, dlouhé kalhoty, košile a kravata, u žen minimálně společenská obuv, sukně přiměřené délky či kalhoty a halenka; nelze používat sandály, sportovní či domácí obuv, šortky, trička, oděv deklarující příslušnost k učitému hnutí či kultuře apod.).
V tomto smyslu je připravována též příslušná aktualizace pracovního řádu ministerstva. Výše uvedený pokyn sdělte, prosím, obratem všem zaměstnancům Vámi řízeného útvaru a zajistěte jeho dodržování.

Zdroj: www.parlamentnilisty.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů