Sobota, 20. dubna 2024

Zpevnění povrchu pomocí recyklovaných plastů

V mnohých lokalitách, zejména ve městech nám bohužel s přibývajícím automobily šmahem mizí předzahrádky vyplněné krásnými květy a trávníky  a jsou nahrazovány nepropustnými plochami. Kromě často nevábného vzhledu neumožňují vsakování vody do země, což má následky často následky na vlhkost zemina někdy může být i příčinou některých statických poruch objektů. Těmto problémům lze čelit použitím zatravňovacích tvárnic, dnes již v hojné míře i vyrobených z recyklovaných plastů.

Zpevnění povrchu pomocí recyklovaných plastů

Víte, že je možné jednoduše zpevnit zelené plochy, zvýšit jejich zatížitelnost a současně zajistit přirozený koloběh vody? Vyvinuli jsme systém pro zpevňování ploch Puruplast. Naši odborníci na ekologická řešení týkající se venkovních ploch, vám ochotně poradí, jak se vypořádat s celou řadou problémů. Vytvoříme vám návrh ušitý na míru vašim potřebám, díky kterému získá zelená venkovní plocha skvělé technické vlastnosti i krásný vzhled.

Jak funguje naše řešení pro zpevňování ploch?

Základem pro systém zpevňování ploch je zatravňovací dlažba, která je vyplněna zeminou, pískem, kamennou drtí nebo drobnými oblázky. Zpevněná plocha je díky tomu mnohem odolnější vůči nepříznivým vlivům počasí a připravená na větší zátěž. Přírodní ráz upravené krajiny přitom zůstane zachovaný.

Pět výhod systému zpevnění ploch.

Přečtěte si, jaké jsou výhody komplexního řešení pro zpevnění ploch a využijte je pro svoji zahradu nebo jiný venkovní prostor.

  • zachování přirozeného vodního cyklu - dešťová voda se vsákne do půdy a nezůstane na povrchu jako v případě betonové dlažby nebo asfaltového povrchu
  • vysoká odolnost - zatravňovací tvárnice a další prvky systému jsou odolné vůči olejům, louhům, kyselinám i UV záření. Vykazují také vysokou tepelnou stálost pro teploty mezi -30°C a +85°C.
  • snadná pokládka - zatravňovací tvárnice jsou opatřeny bezpečnostními zámky, díky kterým je pokládka jednoduchá a velmi rychlá. Celá plocha je kompaktní a není třeba ji uzavřít pomocí obrubníků.

Použití zpevňování ploch

Systém je vhodný pro zelené parkovací plochy, na příjezdové cesty k rodinným domům, na chodníky v zahradách, na zelené střechy nebo výběhy pro koně. Funguje také jako ochrana proti erozi svahů nebo břehů a hrází vodních toků.

ZDROJ: Puruplast, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů