Pátek, 19. dubna 2024

Pojďme společně chránit zvířata!

Pojďme společně chránit zvířata!

"Méně je zneužívejme, více je chraňme!" vyzývá občanské sdružení Svoboda zvířat v nové komunikační kampani, kterou tento týden spustilo při 15letém výročí svého založení. Od počátku března můžete po celé České Republice spatřit plakáty s mottem "Široká nabídka, jak je zabít. Limitovaná, jak je chránit.", které odkazuje na vyobrazené nástroje běžně používané k zabíjení zvířat. "Od pondělí je po celé republice rozmístěno přes 70 posterscreenů a 100 plakátků naleznete také v pražském metru na trasách A a B," vysvětluje Tomáš Popp, předseda a spoluzakladatel Svobody zvířat, a pokračuje: "Tato komunikační kampaň je součástí dlouhodobého přerodu naší organizace, která se z mladé, nezkušené dívky proměňuje v dospělou, zkušenou ženu. Chceme sdělit veřejnosti, že jsme tu od toho, abychom chránili zvířata před krutostí, a že se na nás mohou s důvěrou obrátit s otázkami ochrany zvířat. Ovšem bez podpory občanů, který! m osudy zvířat nejsou lhostejné, to samozřejmě nezvládneme."

Proces přeměny jedné z našich nejstarších a největších organizací na ochranu zvířat započal již v červnu 2009, kdy Svoboda zvířat přijala zcela nový image (viz http://www.svobodazvirat.cz/novinky/svoboda-zvirat-s-novou-tvari.htm) a započala svoji specializaci a profesionalizaci. "Za 15 let působení nejen na české, ale i mezinárodní úrovni jsme dosáhli mnoha úspěchů. Za největší však považujeme ten, že jsme zaznamenali jistý hodnotový posun spojený s lepším postavením zvířat v lidské společnosti."
Některé z úspěchů Svobody zvířat: aktivní kampaní napomohla zákazu obchodování s výrobky z tuleňů v EU, napomohla prosazení zákazu testování kosmetiky a jejích složek na zvířatech v ČR, pomohla nahradit některé pitvy a pokusy na zvířatech ve výuce na několika školách a fakultách, aktivně se zasadila o prosazení zákazu dovozu a prodeje psích a kočičích kožešin v EU, přispěla k uzavření několika velkých českých kožešinových farem.

Více informací naleznete na webu www.svobodazvi! rat.cz.

Kontaktní osoba: Tomáš Popp, 777 239 808, tomas.popp@svobodazvirat.cz.

Další weby pod správou Svobody zvířat: www.protisrsti.cz, www.obchodbezkozesin.cz, www.dafcr.cz, www.netestovanonazviratech.cz, www.pokusynazviratech.cz.


Kontaktní osoba: Tomáš Popp
Telefon: 777 239 808
E-mail: tomas.popp@svobodazvirat.cz


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů