Čtvrtek, 25. dubna 2024

Maryčku zdobí akty v lůně přírody

Maryčku zdobí akty v lůně přírody

Havířov - Výstava Akty, fotografa Petra Prudkého z Frýdku-Místku byla slavnostně zahájena ve čtvrtek v havířovské Galerii Maryčka Kulturního domu Petra Bezruče.

Na třiceti snímcích zachycuje ženy bez závoje v jejich plné kráse uprostřed přírody. Fotografie jsou rozděleny do cyklů jako Baška, Skalice, Hukvaldy nebo Ropice. K nesporným zajímavostem patří obraz nazvaný Strom života s mottem: plody přírody se snoubí s plody lidskými, proto buďme vstřícní novým životům. Rovněž fotografie ženy v zasněženém lese mezi stromy působí velmi sugestivně. "Výstava mě mile překvapila. Je úžasné, jak se podařilo autorovi vsadit akty do krajiny. Také barevnost je obdivuhodná," poznamenala jedna z přítomných studentek.

Slovy chvály nešetřil ani režisér Jindřich Neuwirth. "Konečně je po delší době vidět v havířovské výstavní síni nádherné akty. Fotografie jsou moc hezké, přirozené, dobře sladěné a vynikají jemností. Pohled na krásnou přírodu a v ní dominující dívku je okouzlující," hodnotil zkušený divadelník. Návštěvníků hned v prvních dvou dnech bylo hodně a vesměs odcházeli spokojeni.

Ústředním tématem šestačtyřicetiletého fotografa byla dosud převážně krajina. V různých podobách zachycuje nedotčenou přírodu se svým půvabem ve všech ročních obdobích. Havířovská expozice aktů je v jeho nové tvorbě premiérou. "Chtěl jsem rozšířit svůj tvůrčí obzor. Napadla mě myšlenka skloubit krásy přírody a ženského těla do jednoho celku," přiblížil svůj nápad Petr Prudký. Výstava potrvá do 30. března.

Fotogalerii z výstavy naleznete na havirovsky.denik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů