Pátek, 19. dubna 2024

Město dnes slavnostně otevře přírodní park Meandr Ohře

Město dnes slavnostně otevře přírodní park Meandr Ohře

Karlovy Vary - Na dnešní den naplánoval karlovarský magistrát slavnostní otevření Meandru Ohře. Přírodní park bude již tedy oficiálně zpřístupněn veřejnosti.

"Zveme všechny školáky i s rodiči, in-line bruslaře, všechny, kdo si chtějí vyzkoušet instalované atrakce. Přístup je možný z kruhové křižovatky mezi KV Arenou a tuhnickou čerpací stanicí nebo přes Tuhnický "lanový" most," uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

Cestujícím městskou hromadnou dopravou město doporučuje vystoupit na zastávce Stadion Závodu míru a obejít areál Staré vodárny. Návštěvníci se mohou těšit na mnoho atrakcí, které jsou určeny dětem všech věkových kategorií.

"Na návštěvníky čeká osm a půl hektaru nového přírodního ekoparku, 1200 metrů dlouhá asfaltová dráha, nový náhon s potokem, adrenalinová loučka, visutý most, malá lezecká stěna, lanovka pro děti, dvě hřiště na pétanque a dvě plážová hřiště, dvě nové vodní plochy - tedy ne určené ke koupání, ale pro vodomilné rostliny - a spousta pohybových atrakcí pro děti," dodal mluvčí magistrátu.

Děti také pobaví kouzelník a biketrialová exhibice. Slavnostní otevření parku začne v 15 hodin.

Karlovarský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů