Pátek, 29. března 2024

Mňáďa a Žďorp recyklují sami sebe

Mňáďa a Žďorp recyklují sami sebe

Již legendární severomoravská kapela Mňága a Žďorp oslavuje 25. výročí svého vzniku velice neotřelou formou. Díky spolupráci s neziskovou autorizovanou společností EKO-KOM vznikl nápad recyklovaného alba starých písní v nových úpravách. EKO-KOM se více jak patnáct let zabývá tříděním a recyklací obalových materiálů v Česku. A když je účelné recyklovat papír, sklo, PET láhve nebo krabice od džusů, proč ne písničky.

Proto skupina Mňága a Žďorp a její zpěvák a autor většiny písní Petr Fiala oslovila své kamarády a kolegy z hudebního světa (Wohnout, Skyline, Tomáš Klus, Tři sestry, The Fakes, Kryštof a dalších 25 interpretů), aby po svém předělali její největší hitovky . A to ve zcela neotřelých podobách. Většina notoricky známých skladeb získala naprosto originální a nečekanou podobu. Například největší hit skupiny Hodinový hotel získal v rukou rapové skupiny WWW aranžmá, které jej posunulo do zcela nové roviny. To můžete posoudit sami na webu www.samosebou.cz . Zde naleznete i originální videoklip k této předělávce.

Další remaky si můžete již od pondělí 23. ledna poslechnout na hudebním serveru www.t-music.cz, kde bude každé následující pondělí přibývat další písnička v nečekaném hávu. A to až do pondělí 1. dubna. V tento den se celé recyklované album objeví na pultech.

Kontakt: Šárka Nováková, tisková mluvčí společnosti EKO-KOM, a.s.,
novakova@ekokom.cz, tel.: 602 186 205, www.ekokom.cz, www.jaktridit.cz, www.samosebou.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů