Pátek, 29. března 2024

Chaloupky v Jihlavě pořádají seminář nejen o údržbě zeleně

Chaloupky v Jihlavě pořádají seminář nejen o údržbě zeleně

Jihlava - V budově Městské knihovny v Jihlavě se ve čtvrtek 9. února 2012 sejdou ti, kteří se ve svém profesním životě věnují údržbě veřejné zeleně a ti, kteří se podílejí na hospodaření v krajině. Chaloupky o.p.s. zde totiž pořádají seminář s názvem Příroda ve městě.

"Pro účastníky především z řad pracovníků technické údržby obcí a měst, zaměstnanců zahradnických firem, provozního personálu a správců sociálních, zdravotních a kulturních institucí a pro firmy hospodařící v krajině jsou připraveny zajímavé přednášky dotýkající se postavení přírody ve městě," informuje koordinátorka akce Veronika Cahová z organizace Chaloupky.

Obsahem přednášky Ing. Václava Křivana bude biodiverzita parků, alejí a významné zeleně, s konkrétním uvedením příkladů ohrožených druhů živočichů a požadavků na jejich ochranu a také postupů uplatňovaných pro jejich ochranu při péči o zeleň.

Druhá přednášející Ing. Vlasta Hábová se zaměří na otázku minimalizace nákladů při údržbě veřejné zeleně v rámci zavedení úsporných přírodě blízkých opatření.

"Chceme přiblížit otázky ochrany krajiny, typických společenstev i druhů, rozšířit téma využití prvků přírodních zahrad při údržbě veřejné zeleně či připomenout legislativní rámec vztahující se k danému tématu," dodává Cahová a pokračuje: "Především však zveme k diskuzi zástupce různých institucí, právnické i fyzické osoby. Naším cílem je vytvořit prostor pro předávání zkušeností."

Seminář "Příroda ve městě" proběhne v budově Městské knihovny v Jihlavě. Je možnost zvolit buď dopolední běh, se začátkem v 9 hodin, případně druhý blok od 13.30. Obsahová náplň obou termínů je shodná. Seminář je zdarma díky podpoře z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR v rámci OP VK. Občerstvení bude zajištěno na místě.

Na seminář se lze přihlásit na email veronika.cahova@chaloupky.cz.

Více informací poskytne:
Veronika Cahová, veronika.cahova@chaloupky.cz, 567 216 881

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů