Čtvrtek, 28. března 2024

Školáci, těšte se. Recyklační hlídka vyrazila do druhého pololetí

Školáci, těšte se. Recyklační hlídka vyrazila do druhého pololetí

Recyklační hlídka, úspěšný projekt kolektivního systému ELEKTROWIN, opět vyrazila na návštěvy po českých základních a středních školách, aby tam děti seznámila s nezbytností recyklace. Pokračuje tak v úspěšném tažení po celé České republice, během kterého si získala tisíce příznivců mezi žáky i učiteli.

"Od svého startu v říjnu 2011 navštívila Recyklační hlídka již 50 škol, kde se jejího programu zúčastnilo přes 3 tisíce žáků. Velice mě těší, že každý týden dostáváme řadu pozitivních reakcí a ředitelé škol se nám ozývají, abychom se zastavili také na jejich škole," říká Roman Tvrzník, generální ředitel ELEKTROWIN.

Recyklační hlídka si přitom vydobyla dobré jméno nejen u žáků, ale také u učitelů. "Vždycky s kolegy pobaveně čekáme, kdy účinkující na naší škole zjistí, že zabavit a zaujmout naše děti není tak snadné jak to vypadá, a byli jsme mile zklamáni. Žákům i učitelům se akce velmi líbila, a děti z prvního stupně nám ji trochu záviděli," doplňuje učitel Mgr. Pavel Vala ze ZŠ a MŠ Suchdol nad Odrou.

Jeho slova potvrzuje i koordinátorka ekologické výchovy na ZŠ TGM ve Fulneku Jana Víchová: "Musím tedy říci, že je to naprostá bomba a tímto celý váš tým chválím. Protože to, co Recykační hlídka dokázala s žáky provést, to se jen tak nevidí a to mohu říci, že naše škola u většiny učitelů opravdu jede novými nefrontálními metodami. Zkrátka řečeno, utáhli je jako na vařené nudli."

Cílem Recyklační hlídky je přiblížit žákům základních a středních škol srozumitelnou, hravou a zábavnou formou nezbytnost recyklace elektroodpadu. Program je připraven na dvě vyučovací hodiny. Děti se formou soutěží, her a kvízů seznamují s problematikou recyklace a jejím pozitivním dopadem na životní prostředí. Pro vítěze jednotlivých soutěží a pro děti, které přinesou v den konání Recyklační hlídky vysloužilý elektrospotřebič k recyklaci, jsou pak připraveny hodnotné dárky.

Recyklační hlídka navázala na ekologický projekt Ukliďme si svět!, do něhož je zapojeno přes 200 tisíc žáků z více než 700 základních a středních škol po celé republice. Těm se za čtyři roky trvání projektu podařilo společnými silami vysbírat již 424 tun elektrospotřebičů! Jen ve školním roce 2010/2011 sebrali žáci škol zapojených do tohoto projektu přes 206 tun elektrozařízení.

Školy mohou o návštěvu Recyklační hlídky žádat na stránkách www.uklidmesisvet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů