Pátek, 29. března 2024

Na vyjádření vodařů čekají Lovosice měsíce

Na vyjádření vodařů čekají Lovosice měsíce

Lovosice - Město vybuduje nové silnice a chodníky. Vzápětí přijdou vodohospodáři s tím, že potřebují opravovat kanalizaci. A čerstvé povrchy rozkopou. Zní to jako příběh z Kocourkova, ale takové věci se stávají.

Martin Dlouhý, vedoucí odboru správy města a regionálního rozvoje lovosické radnice má obavy, aby se opravy kanalizací stihly před pokládkou nových povrchů komunikací. Lovosice chtějí v letošním roce provést rozsáhlou revitalizaci ulic U Nadjezdu, Okružní, Obchodní, Nádražní a části Terezínské. Místní kanalizace si žádá opravy.

Na projekt "Zvýšení kvality života obyvatel a fyzického prostředí místní části města Lovosice" získalo město dotaci. Dlouhý vysvětlil, že snahou města bylo předejít výše zmíněným potížím, tedy zásahu do nových silnic a chodníků.

Příslušným institucím, tedy Severočeské vodárenské společnosti (SVS) a Severočeským vodovodům a kanalizacím (SČVK) byl zaslaný seznam těchto plánovaných akcí. Dlouhý podotýká, že informace odešla z Lovosic s téměř dvouletým předstihem.

Společnost, které se to týká, by tak měla dostatek času se přizpůsobit a naplánovat své práce v souladu se stavbou. Město se však žádné reakce nedočkalo. Na jaře by měly začít revitalizační práce ve zmíněných ulicích.

Kdo a hlavně kdy opraví místní kanalizaci? Mluvčí SVS Dagmar Haltmarová uvedla, že společnost nemá tuto akci pro letošní rok ve svém investičním plánu. Odkázala na společnost ŠČVK.

"V současné době prověřujeme stav vodárenských sítí pro návrh na případnou rekonstrukci. Pokud zařízení získá potřebný počet bodů pro rekonstrukci, budou následně zpracovány Podkladové listy k dalšímu projednání v technické komisi," odpověděla mluvčí SČVK Iveta Kardianová.

Dlouhý měl možnost zjistit více přímo od jednoho z pracovníků SČVK. Ten informaci potvrdil s tím, že se dokončily kamerové zkoušky a závěr bude znám příští týden. Dlouhý potvrdil, že je to zatím dobrá zpráva.

"Nechápu však, proč tyto společnosti s městy a obcemi tak špatně komunikují. Úředníci na radnici jsou pak neprávem terčem připomínek občanů, že se nedokážou s firmami domluvit," uzavřel.

Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů