Pátek, 19. dubna 2024

Nové výrobky pro 'zelené' stavební technologie

Nové výrobky pro 'zelené' stavební technologie

Nejžhavější novinky z oblasti osvětlení, elektrotechniky a automatizace budov představí odborný veletrh Light+Building ve Frankfurtu nad Mohanem.

Vystavovatelé zde ve dnech 11. až 16. dubna 2010 na celkové ploše 240 000 m2 představí nejnovější trendy a průkopnické projekty zaměřené na efektivní využívání energie, což je ústřední téma veletrhu.

Osvětlení

Veletrh přiblíží celé spektrum osvětlovací techniky prezentované přibližně 1500 vystavovateli. Technické osvětlení a svítidla budou prezentována v halách 3, 4 a 10.1 a dále v hale Forum a Festhalle. Budou zde také nové osvětlovací systémy, např. svítidla s diodami LED pro komerční, průmyslové a veřejné budovy i domácnosti. Svítidla pro venkovní veřejné prostory jsou k vidění pod hlavičkou "Urban Lightning" v hale 5.0 a technická a designová svítidla jsou vystavena v halách 1 a 5.1. Dekorativní osvětlení pro komerční, veřejné a domácí prostory různých stylů lze najít v halách 5.1, 6.0, 6.1 a 10.1 a součásti technického osvětlení v hale 4.

Elektrické inženýrství

Na veletrhu Light+Building je nově uspořádán segment elektrického inženýrství předvedený zhruba 450 vystavovateli - je umístěn do haly 8 a nové haly 11. Sortiment zahrnuje kabely a vodiče, spínače i elektrické instalace a informační a komunikační techniku. Středem zájmu budou jistě energeticky úsporná systémová řešení pro budovy a elektronické instalace, elektrické rozvody a síťové technologie, ale i designová elektrická zařízení či projektování inteligentních systémů řízení budov.

Automatizace budov

Přibližně 150 vystavovatelů v hale 9 představí nadčasová řešení pro automatizaci budov, řízení služeb (tzv. facility management) a kontraktaci. Automatizované systémy pro budovy a inovační řešení měřicích, řídicích a regulačních procesů jsou nejdůležitějšími součástmi projektování integrovaných systémů.

Kromě obrovského sortimentu výrobků nabízí veletrh Light+Building také v rámci tzv. Building Performance Congress přednášky o nejnovějším vývoji v této oblasti.

Všechny tři části odborného veletrhu Light+Building vykazují značný potenciál pro šetření energií, který pomáhají využít systémová řešení. Bude zde komplex všeho, co se týká zeleného bydlení (tj. projektování ekologických stavebních technologií). Nadčasové produkty spojují design s vyspělou technikou.

Doprovodné akce

Ideálním doplňkem odborného veletrhu Light+Building je přehlídka počítačových systémů ve stavebnictví ACS, konaná ve dnech 14. až 16. dubna 2010 v Kongresovém centru Messe Frankfurt. Nabízí architektům, projektantům a technikům širokou škálu softwarových a hardwarových řešení, služeb a speciálních informací ze stavebnictví. Kromě odborné výstavy se uskuteční i ACS fórum, v jehož rámci se pořádají přednášky a semináře zaměřené na nadčasové stavební postupy. Přehlídka se koná pod patronátem Komory architektů a urbanistů spolkové země Hesensko.

Jedním z nejzajímavějších bodů doprovodného programu je tzv. Building Performance Congress, který se prostřednictvím speciálních akcí věnuje detailněji tématům z jednotlivých produktových skupin. Z dalších zajímavostí jmenujme např. architektonické a technické soutěže a tzv. Meeting Place: The Future, kde mohou studenti středních a vysokých škol získat informace o stávajících i nových produktech v daných oborech.

Když skončí veletrh, začne Luminale

V okamžiku, kdy se zavřou brány veletrhu Light+Building, začíná v Frankfurtu "bienále" osvětlovací techniky pod názvem Luminale. V průběhu let se akce svými ukázkami realizací světelných projektů proslavila po celém světě. V posledních deseti letech se v jejím rámci ve Frankfurtu a v Porýní realizovalo více než 500 projektů. Například v roce 2008 se nočních akcí na Luminale zúčastnilo celkem přes 100 000 diváků. Dalších 100 zcela nových projektů bude k vidění ve Frankfurtu v roce 2010. Bližší informace najdete na www.light-building.com.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů