Pátek, 26. dubna 2024

Zpravodaj veletrhu URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO 2012

24. - 27. 4. 2012 Brno, Výstaviště BVV

Zpravodaj veletrhu URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO 2012
Novinky a trendy
vystavovatelů v předstihu
Chcete již před veletrhem vědět, na co se můžete těšit na stáncích jednotlivých vystavovatelů? Podívejte se na naše internetové stránky veletrhu, kde již nyní naleznete pozvánky vystavovatelů na své stánky - zjistíte tak, jaké novinky a zlepšení pro Vás chystají zástupci jednotlivých oborů, nebo jaké investiční příležitosti jsou připraveny v jednotlivých krajích a regionech.
Inovace a technologie
v rozvoji regionů
Tradiční akci doprovodného programu Mezinárodního veletrhu investic, podnikání a rozvoje v regionech pořádá Asociace inovačního podnikání ČR a Česká asociace rozvojových agentur. Na semináři budou mimo jiné představeny Příklady regionálních inovačních strategií dvou vybraných krajů - Střední Čechy a Ústeckého kraje. Další témata se budou věnovat inovačnímu potenciál ČR, technologickému profil ČR, ale i ceně Inovace roku 2012.
Novinky ze světa vodního
hospodářství na veletrhu ENVIBRNO
Této stále aktuální problematice a dopadům novelizace zákonů v oboru vodního hospodářství se bude věnovat doprovodný program veletrhu ENVIBRNO hned z několika úhlů pohledu. Seminář Čištění odpadních vod a finance pořádá firma ASIO a uskuteční se dne 26. dubna od 12.30 do 13.30 v sále P2 brněnského výstaviště. Návštěvníci se dozví informace o Aktuální dotační tituly v oblasti vodovodů a kanalizací, novinky v Zákoně o zadávání veřejných zakázek a novou legislativu pro oblast odvádění srážkových vod a čistění odpadních vod.
Směrnice o průmyslových emisích
- legislativní změny a možné dopady
Seminář je zaměřen na představení procesu transpozice směrnice o průmyslových emisích (Industrial Emission Directive; 2010/75/EU) do právních předpisů v oblasti ochrany životního prostředí ČR a předpokládaných dopadů v některých průmyslových oblastech. Nové požadavky směrnice o průmyslových emisích, která v sobě zahrnuje sedm doposud samostatných směrnic (včetně směrnice o integrované prevenci a směrnice o velkých spalovacích zařízeních), se dotknou velkého množství průmyslových a zemědělských podniků. Pozornost bude věnována důležitým změnám legislativy v oblasti integrované prevence a ochrany ovzduší.
Setkání s představiteli státní
správy, místní samosprávy a zástupci
komerční sféry z východní Ukrajiny
Zveme Vás na setkání s s představiteli státní správy, místní samosprávy a zástupci komerční sféry z východní Ukrajiny působících v oblasti komunálního hospodářství, které proběhne v rámci doprovodného programu veletrhu dne 25. dubna 2012. Cílem akce je umožnit českým společnostem oslovit zástupce státní správy Doněcké, Charkovské, Luganské, Dněpropetrovské a Záporožské oblasti, představitele místních samospráv rozhodujících měst zmíněných oblastí a zástupce komerční sféry realizujících projekty v oblasti komunálního hospodářství. Prioritní obory podnikání jsou, zásobování teplem, pitnou vodou a energoúsporné materiály. Více informací naleznete zde.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů