Pátek, 26. dubna 2024

Společný projekt Chodské ligy

Společný projekt Chodské ligy
Dvě nové čistírny odpadních vod (ČOV) a kanalizační řady má od konce roku 2004 sdružení obcí Chodská liga. Sdružení investovalo do projektu Čištění odpadních vod v mikroregionu Chodská liga bezmála čtyři milióny eur, další dva milióny eur poskytla EU prostřednictvím programu CBC PHARE 2000, Státní fond životního prostředí věnoval 1,26 mil. eur a samotné obce 975 tisíc eur.

Společnost Skanska CZ - Divize Pozemní stavitelství Čechy - byla jako zhotovitel díla vybrána v mezinárodním výběrovém řízení a pod přísnou kontrolou EU. Jak uvedl Ing. Jiří Bažata, výkonný ředitel Divize Pozemní stavitelství Čechy, projekty spolufinancované evropskými penězi mají velmi přísná kritéria a kladou na zhotovitele vysoké nároky.

Sdružení Chodská liga zahrnuje obce Klenčí pod Čerchovem, Chodov, Trhanov, Postřekov a Díly. V rámci projektu Čištění odpadních vod v mikroregionu Chodská liga bylo vybudováno více než 19 km kanalizačních řadů, byla zrekonstruována stávající ČOV v Klenčí pod Čerchovem a vybudována nová ČOV s kapacitou 2700 ekvivalentních obyvatel v Postřekově. Součástí projektu byla také stavba nové retenční nádrže dešťové vody o objemu 546 m3 a čtyři čerpací stanice odpadních vod v Klenčí, Hamru, Trhanově a Chodově. Celý projekt vznikl za účelem zmírnění dopadů lidského působení na životní prostředí.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů