Pátek, 26. dubna 2024

Otrokovicím vadí drahá voda

Otrokovicím vadí drahá voda

OTROKOVICE - Podnět Finančnímu ředitelství v Brně za účelem provedení cenové kontroly ceny vodného a stočného v Otrokovicích poslala starostka Radoslava Matuszková. Zástupcům Otrokovic a většině jejich obyvatel se nelíbí, že cena stočného, kterou zde účtuje odběratelům společnost Zlínská vodárenská, je výrazně vyšší než v ostatních městech a obcích okresu.

"Obyvatelé Otrokovic budou v roce 2007 platit za vodné a stočné 60,45 korun včetně DPH, tedy o 6,75 Kč více než v loňském roce, což se nám nelíbí,” uvedl místostarosta Otrokovic a náměstek hejtmana Zlínského kraje Stanislav Mišák. Cena vodného a stočného v Otrokovicích byla podle něj už loni nejvyšší v celé České republice, přesto se v letošním roce dále zvyšuje. Zbytek zlínského okresu platí letos za vodu včetně stočného 50,33 Kč za krychlový metr.

"Jsme si vědomi toho, že čistírna odpadních vod, která není majetkem města Otrokovice, je využívána pouze asi z jedné čtvrtiny své kapacity, přičemž náklady na její provoz zůstávají na fixní úrovni. Vadí nám však, že Vodovody a kanalizace Zlín, respektive provozující společnost Zlínská vodárenská nectí princip solidárního vodného a stočného,” řekl mluvčí městského úřadu Milan Plesar.

Na brněnské finanční ředitelství se město Otrokovice obrátilo ve stejné věci už v roce 2006. "Odpověď nám přišla po půl roce s tím, že na celé věci zvýšení vodného a stočného v Otrokovicích neshledali nic závažného. Žádali jsme o opětovné prošetření, na to nám bylo sděleno, že pro ně nebyly shledány důvody,” dodal Mišák.

Zlínská vodárenská zdůvodňuje vyšší cenu vodného v Otrokovicích především vysokými poplatky, které musí tato společnost hradit za čištění odpadních vod čističce, jež není ve vlastnictví Vodovodů a kanalizací Zlín.

http://zlin.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů