Středa, 24. dubna 2024

Voda je život, tak si jí važte!

Voda je život, tak si jí važte!

Valné shromáždění OSN vyhlásilo na 22. března Světový den vody. Možná se vám může zdát, že voda je přece samozřejmá - stačí otočit kohoutek, nebo zajít do krámu a koupit si ji v láhvi. Ale chyba lávky - zhruba šestina světového obyvatelstva to tak jednoduché rozhodně nemá! Právě proto se v rámci Světového dne vody koná projekt AQUA UNITED 2010, který má za cíl vážnou i zábavnou formou připomenout, že tekoucí voda a sanitární zařízení není tak samozřejmou věcí, jak se nám může zdát...

Projekt bude probíhat v týdnu od 22. do 28. března 2010 v aquaparcích, bazénech i wellness zařízeních a hotelech po celé republice. Bude to takový první český vodní týden. Kromě odborné konference či vzdělávacích programů vás čekají třeba závody v plavání, ukázky vodních sportů, saunových ceremoniálů a další mokrá překvapení!

Akce vyvrcholí v sobotu 27. března Vodní nocí. Partneři projektu budou mít mimořádně otevřeno minimálně do 23 hodin, takže si plavání opravdu užijete! Za zvýhodněné vstupné vás čeká třeba půlnoční saunování, plavání při svíčkách a hudbě nebo speciální procedury ve wellness centrech. Prostě něco, co za normálních okolností v bazénu nezažijete! Nabídky některých partnerů potrvají po celé jaro, které už nám začíná klepat na dveře.

V rámci AQUA UNITED 2010 je navázána spolupráce s nadacemi Slunce dětem, Srdce na dlani i s dětskými domovy, které získají vstup zdarma do aquaparků i bazénů. Při dobročinné štafetě jsou pro ně připraveny hodnotné ceny, stejně jako při potápění v potápěčské jámě v Aquapalace Praha. Pro dobrou věc se potopí také známé osobnosti nebo politici. Plavecká štafeta - hodinovka je připravena 27. března pro širokou veřejnost. Celý týden bude probíhat soutěž o skútr YAMAHA, který získá návštěvník, který do bazénu přivede nejvíce svých kamarádů a známých. Děti mohou soutěžit ve výtvarné soutěži "Co pro mne znamená voda" například o počítač.

"Věříme, že návštěvníkům tato akce přinese nové zážitky, spojení aktivního odpočinku a zábavy a také pestrou nabídku programů, mezi nimiž si každý najde to své," řekl na téma příprav akce ředitel produkční agentury Rain.cz, pan Pavel Hofrichter. "Budeme rádi, pokud projekt AQUA UNITED 2010 přivede do bazénů a aquaparků nové zájemce o zdravý způsob života, pomůže zvýšit návštěvnost těchto zařízení a také představí nové sportovní a wellness aktivity," dodává Pavel Hofrichter.

Projekt AQUA UNITED 2010 se podílí spolu s organizací UNICEF na pokusu o rekord. V pondělí 22. března se za pomoci všech, kteří přijdou, pokusí vytvořit Nejdelší frontu na záchod! Více informací najdete v článku ZDE.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů