Středa, 8. května 2024

Nové tlakové lahve pro český trh

Nové tlakové lahve pro český trh

Společnost Air Products, největší světový dodavatel chemikálií a technických, vysoce čistých a kalibračních plynů, uvedla při příležitosti výstavy LABOREXPO 2007 na český trh novou tlakovou lahev na vysoce čisté plyny o objemu 10 litrů s patentovanou technologií BIP.

Nová lahev bude plněna vysoce čistým argonem, dusíkem a heliem a je určena především pro mobilní laboratoře provádějící analytická měření, jako je například chromatografie nebo měření čistoty ovzduší. Díky své nízké váze a snadnému použití je vhodná také do prostorově stísněných podmínek nebo pro aplikace s menší spotřebou plynu.

Podle Garyho Yatese, produktového manažera pro Evropu společnosti Air Products, využívá desetilitrová lahev unikátní patentovanou technologii firmy Air Products s označením BIP (built-in purifier) zajišťující vysokou čistotu skladovaného plynu po dlouhé časové období. „Lahev má zabudované dočišťovače, takže není nutné používat externí, a je vybavena automatickým ventilem zabraňujícím zpětnému průniku nečistot do lahve. Lahve s technologií BIP vykazují nejnižší dostupnou úroveň nečistot, konkrétně u kyslíku méně než 10 ppb a u vlhkosti méně než 20 ppb, což je zásadní pro analytická měření jak v laboratořích, tak v průmyslu,“ řekl Gary Yates.

Technologie BIP získala v roce 2004 prestižní cenu Queen´s Award udělovanou ve Velké Británii za vynikající inovace a jejich komerční úspěch.

Lahve s technologií BIP, včetně nové desetilitrové, patří do produktové řady technických plynů Experis, které jsou využívány v chemickém, petrochemickém, farmaceutickém průmyslu a v ochraně životního prostředí. Vykazují nejnižší dostupné hladiny nečistot a jsou využívány především tam, kde je potřebná vysoká přesnost měření udržitelná po dlouhá časová období.

Společnost Air Products (NYSE: ADP) dodává svým zákazníkům z oblasti technologií, průmyslu, energetiky a zdravotnictví širokou paletu svých unikátních výrobků a služeb, především atmosférické plyny, procesní a speciální plyny a chemikálie. Byla založena v roce 1940 a za dobu svého působení dosáhla vedoucí pozice na klíčových rostoucích trzích, například v oblasti polovodičů, rafinačního vodíku, zdravotnických služeb, zkapalňování zemního plynu či moderních nátěrů a adhesiv. Společnost je ceněna pro svůj novátorský přístup, provozní dokonalost a vysoké bezpečnostní a ekologické standardy. Je uvedena v rejstřících Dow Jones Sustainability a FTSE4Good. Společnost má roční obrat 9 miliard USD a pobočky s více než 20.000 zaměstnanci ve 40 zemích světa. Více informací naleznete na adrese: www.airproducts.com.

 

Pro více informací kontaktujte:

Richard Štrégl, 602 203 236

Informační linka: 800 100 700, infocz@airproducts.com

www.airproducts.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů