Středa, 24. dubna 2024

Škody hlášené po krupobití mohou překonat ty z bleskových povodní

Lidé z Prahy a okolí hlásí velmi rychle hlavně škody na osobních automobilech. Zatím nejdražší evidovanou událostí je poškození vozu BMW řady 7 v hodnotě zhruba dvou milionů korun.

Škody hlášené po krupobití mohou překonat ty z bleskových povodní

Bouřky a krupobití z uplynulého víkendu mohou přinést více pojistných událostí než povodně a přívalové deště v prvním srpnovém týdnu. Vyplývá to z odhadů České pojišťovny (ČP). ČP do dnešního poledne registrovala zejména v Praze a okolí téměř 5000 pojistných událostí, které její klienti nahlásili po nedělní bouři. Počet registrovaných pojistných událostí tak překonal množství škod z posledních bleskových povodní, kterých pojišťovna doposud zaregistrovala 4700.

ČP odhadla, že z posledního víkendu bude řešit až 10.000 škod týkajících se automobilů a dalších až 4000 škod na jiném majetku, především na budovách. Celkový objem škod se podle likvidátorů pojišťovny může vyšplhat až k 600 milionům korun.

"Specifikem poslední kalamity je velké množství škod na osobních automobilech, které klienti pojišťovně hlásí mnohem rychleji než škody po bleskových povodních, jež v prvním srpnovém týdnu zasáhly především severočeský region," uvedla mluvčí pojišťovny Dagmar Koutská.

Mluvčí zároveň poznamenala, že u povodňových škod je obvyklé, že je klienti hlásí po delší době než v případě škod na osobních automobilech. Zatím nejdražší evidovanou událostí je poškození vozu BMW řady 7 v hodnotě zhruba dvou milionů korun, dodala Koutská.

ČP uvedla, že aktuální odhad celkového počtu škod z povodňových kalamit na začátku srpna činí 12.000 případů s celkovým objemem 570 milionů korun. Nejvíce škod napáchaly bleskové povodně v okresech Liberec, Česká Lípa, Děčín a Chrudim.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů