Pátek, 29. března 2024

Seminář o budoucích programech ke zlepšení kvality ovzduší v Moravskoslezském kraji je krokem k získání dotací

Seminář o budoucích programech ke zlepšení kvality ovzduší v Moravskoslezském kraji je krokem k získání dotací

Ve čtvrtek 19. srpna 2010 se uskutečnilo na hejtmanství jednání určené zástupcům měst a obcí k možnostem získání finanční podpory na jejich projekty, které zlepší kvalitu ovzduší. Seminář obsahoval informace o možnostech podpory pro města a obce, včetně aktuálních informací o připravované speciální výzvě pro Moravskoslezský kraj, která bude vyhlášena již v průběhu září tohoto roku.

"Velice si cením iniciativy pana ministra Drobila, že speciálně pro Moravskoslezský kraj bude na podzim tohoto roku otevřena mimořádná výzva na projekty ke snížení imisní zátěže obyvatelstva. Tento seminář je jedním z kroků, které mají napomoci najít vhodné projekty měst a obcí." komentoval pořádání semináře 1. náměstek Moravskoslezského hejtmana Miroslav Novák.

"Věřím, že realizace programu přispěje také k nabídce nových kvalifikovaných pracovních míst a tak bude mít podpora několikanásobný efekt," říká k dnešnímu semináři náměstek primátora města Ostravy Dalibor Madej.

Oblast podpory bude zaměřena především na rekonstrukci spalovacích i nespalovacích zdrojů znečišťování ovzduší za účelem snížení emisí prachových částic, oxidu dusíku, oxidu siřičitého, těkavých organických látek a amoniaku. Rovněž bude možno čerpat podporu na výstavbu nového centrálního zdroje tepla včetně rozvodů nebo na projekty, mající za cíl snížit prašnost z plošných a liniových zdrojů (např. samosběrné nebo kropící vozy, výsadba izolační zeleně, apod.). Semináře se zúčastnilo cca 50 zástupců měst.


Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů