Pátek, 29. března 2024

Myslíte si, že víte o bateriích vše? Ověřte si své znalosti v novém on-line kurzu!

Myslíte si, že víte o bateriích vše? Ověřte si své znalosti v novém on-line kurzu!

Nezisková společnost ECOBAT spustila první část e-learningového programu BATTERY EXPERT, jež se zaměřuje na vzdělávání v oblasti přenosných baterií a akumulátorů. Tento ucelený vzdělávací kurz je určen pro zaměstnance firem a státní správy, kteří zodpovídají za oblast odpadového hospodářství. V první části kurzu, která je více všeobecná, si však může své znalosti z oblasti baterií, jejich třídění, recyklace a související legislativy vyzkoušet i široká veřejnost.

"Prostřednictvím programu BATTERY EXPERT chceme firmám, které jsou zapojeny do systému kolektivního sběru odpadů ECOBAT, poskytnout možnost dalšího vzdělávání svých zaměstnanců zodpovědných za nakládání s odpady," říká Petr Kratochvíl, ředitel společnosti ECOBAT.


Výukový program BATTERY EXPERT je přístupný zdarma na adrese http://www.ecobat.cz/cz/e-learning/. Jeho první část je zaměřena na oblast sběru a skladování baterií a akumulátorů, prezentuje však také rozdíly mezi různými druhy baterií a shrnuje aktuální předpisy a zákony o odpadech. Na konci kurzu čeká jeho účastníky krátký test ověřující nabyté vědomosti.

V září 2014 budou spuštěny další dvě části programu, které budou určeny primárně odborné veřejnosti, např. pracovníkům sběrných dvorů nebo specializovaným prodejcům.

Společnost ECOBAT se také dlouhodobě podílí na vzdělávání dětí a mladistvých prostřednictvím školního projektu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. Speciálně pro děti a mládež připravila interaktivní on-line hru Recyklace hrou, ve které se děti zábavnou formou dozví, jak správně recyklovat nejrůznější odpady, a další zajímavé informace o ochraně životního prostředí. Hra je k dispozici na stránkách http://www.ecocheese.cz/pro-skolaky/.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů