Pátek, 29. března 2024

EU 22/14 Veřejná konzultace Evropské komise ke kvalitě pitné vody v EU; T: 23.9.2014

EU 22/14 Veřejná konzultace Evropské komise ke kvalitě pitné vody v EU; T: 23.9.2014

Cílem této konzultace je zmapovat spektrum názorů občanů na to, zda a případně jaká je nutné provést opatření ke zlepšení dodávky vysoce kvalitní pitné vody. Výsledky konzultace budou zohledněny při rozhodování o tom, zda a jakým způsobem je třeba revidovat směrnici 98/83/ES o jakosti vody určené k lidské spotřebě.

Jako "pitnou vodu" označujeme veškerou vodu určenou k lidské spotřebě nebo k jiným účelům v domácnosti. Směrnice o pitné vodě si klade za cíl chránit lidské zdraví před nepříznivými účinky jakéhokoli znečištění - tedy aby voda z kohoutku v domácnostech spotřebitelů byla zdravotně nezávadná a čistá. Na přírodní minerální vody se nevztahuje. Balená voda včetně přírodní minerální vody musí splňovat požadavky stanovené předpisy pro kvalitu potravin.

Úvodní otázky jsou obecného charakteru. Počínaje otázkou 4 mohou odpovědi vyžadovat znalost směrnice o pitné vodě. Máte možnost zodpovědět pouze ty otázky, které jsou pro vás relevantní. Odhadovaný čas nutný k vyplnění dotazníku je 15 minut.

Link: http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/DWSurvey?surveylanguage=CS

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů