Čtvrtek, 28. března 2024

Odpadní voda z domovní čistírny

Odpadní voda z domovní čistírny

Vypouštění odpadních vod do kanalizace pro veřejnou potřebu ukončené čistírnou odpadních vod.

Otázka

Je dovoleno vypouštět odpadní vody přes domovní čistírnu odpadních vod do kanalizace pro veřejnou potřebu v případě, že je tato kanalizace ukončena čistírnou odpadních vod?

Odpověď

V případě, že je kanalizace ukončena čistírnou odpadních vod, není dovoleno vypouštět do této kanalizace odpadní vody přes septiky a čistírny odpadních vod, pokud se nejedná o čistírny odpadních vod k odstranění znečištění, které převyšuje limity znečištění uvedené kanalizačním řádem [§ 18 odst. 3 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů (zákon o vodovodech a kanalizacích].

K vypouštění odpadních vod, které vyžadují před svým vypuštěním do kanalizace pro veřejnou potřebu vzhledem k hodnotám kanalizačního řádu předčištění, není třeba po novele zákona o vodovodech a kanalizacích č. 175/2013 Sb. povolení vodoprávního úřadu. Možnost takového vypouštění je ponechána na soukromoprávní, tj. smluvní rovině mezi provozovatelem kanalizace a ,,odběratelem".

Autor: Mgr. Veronika Vytejčková

Zdroj:Verlag Dashöfer - www.enviprofi.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů