Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Česko pomůže záplavami postižené Barmě Česko pošle do Barmy, postižené záplavami, humanitární pomoc ve výši 2,5 milionu korun. Peníze budou určeny na dodávky potravin a pitné vody pro lidi, které povodně vyhnaly z domovů. Povodně v Barmě si dosud vyžádaly 69 obětí, znečistily vodní zdroje, přerušily dodávky elektřiny a postihly více než 250 tisíc lidí.

Diamo je proti těžbě haldy u Příbrami Státní podnik Diamo nesouhlasí se záměrem společnosti Ekototalbau CZ, která chce u Příbrami těžit kamenivo z největší haldy v bývalém uranovém revíru. Navržený způsob není podle Diama dostatečně šetrný a způsobil by zřejmě nadměrnou prašnost. Diamo, které je správcem odvalu, s Ekototalbau CZ neuzavře smlouvu, což pro ni v podstatě znamená, že svůj záměr nemůže uskutečnit.

Žili jsme ve vodním blahobytu, řešili jsme spíš povodně a dnes je tak Česko připraveno lépe na velkou vodu než na sucho. Je to chyba, komentoval problémy způsobené současnou vlnou tropických veder vyvolaných globálním oteplováním ministr životního prostředí Richard Brabec.

IKEA činí další krok v oblasti udržitelnějšího bydlení a od září 2015 bude nabízet pouze LED osvětlení.
,,LED technologie znamená revoluci v celé oblasti osvětlení. Účty za elektřinu v domácnostech neustále stoupají a rovněž se zvyšuje globální spotřeba energie, proto šetrné LED osvětlení má již nyní velký přínos a jeho význam bude dále růst. Tento krok v podobě prodeje pouze LED osvětlení a žárovek zároveň stavíme na našem přesvědčení, že každý by měl mít možnost bydlet udržitelnějším způsobem a to by mělo být pro něj i dostupné. Proto chceme, aby byly ceny našich LED osvětlení vždy finančně dostupné pro co nejvíce lidí," říká Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů