Úterý, 19. března 2024

Pozvánka na seminář INTERNÍ AUDITOR SYSTÉMU BOZP

Kurz je zaměřen na základní odbornou přípravu interních auditorů pro BOZP podle požadavků norem ČSN 18 001, ISO 19 011 a programu Bezpečný podnik.

Pozvánka na seminář INTERNÍ AUDITOR SYSTÉMU BOZP

Vážení přátelé

všechny podniky, které se rozhodly použít pro své řízen­í zavedení nějakého definovaného systému řízení (kvality, environmentál­ního manažerského systému EMS či EMAS, nebo systému BOZP) tím získávají významnou konkurenční výhodu. Nedílnou součástí zavede­ného funkčního systému řízení je i provádění interních auditů daného systému řízení (např. BOZP).

Správně provedený interní audit s\stému BOZP není nahodilou či náhodnou činností. Jde o systematický, dokumen­tovaný proces ověřování objektivně získávaných a vyhodnocovaných důkazů z činnosti podniku, který umožní určit, zda se systém řízení podniku chová tak, jak se od něho očekává, či zda má podnik ve svém vztahu k zajištění správných podmínek BOZP nedostatky a rezervy. Takový audit pak umožňuje predikovat i hodnotit vývoj rizik pro BOZP v čase.

Provádění interních auditů BOZP je meto­dicky usměrňováno několika normami a specifikacemi. Jde především o normu ČSN 18 001 - OHSAS, státní program ,,Bezpečný podnik" a normu ČSN EN ISO 19 011. Interní audity systémů BOZP vykonávají vlastní pracovníci podniku, u nichž musí být splněny některé základní kvalifikační podmínky. Jde především o nezávislost pracovníka - auditora na prověřova­ném procesu či organizační jednotce podniku a dále o jeho vybavení potřebnými znalostmi o metodice a pracovních postupech provádění auditů systému BOZP formou odborných výcviků.

Nabízený kurz je koncipován jako základní odborný výcvik Vašich zaměstnanců na provádění interních auditů systému BOZP ve Vašem podniku. S ohledem na společnou normu ISO 19 011 může být využit také jako rozšiřující odborný výcvik auditorů integrovaných systémů řízení (ja­kost + EMS + systém BOZP a další).

Na kurzu bude vyhrazen čas pro diskusi a konkrétní dotazy účastníků.

Písemné podkladové materiály k problematice auditů BOZP obdrží účastníci při prezenci a v průběhu kurzu.

Účastníci kurzu obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

lektor kurzu:

Ing. Josef Marek, poradce pro systémy řízení, auditor a manažer IMS, odborně způsobilá osoba v prevenci rizik

PROGRAM KURZU

15. - 16. září 2015 (úterý - středa) - Praha 6

08.45 - 09.00 Registrace účastníků

09.00 - 12.30 Přednášky a cvičení

13.30 - 16.30 Přednášky a cvičení, test

Přestávky budou určovány operativně.

Kurz je zaměřen na základní odbornou přípravu interních auditorů pro BOZP podle požadavků norem ČSN 18 001, ISO 19 011 a programu Bezpečný podnik. Je určen především pracovníkům podniků, kteří budou zajišťovat systém BOZP - OHSAS (ČSN 18 001) či Bezpečný podnik ve své organizaci.

Pro členy podnikového managementu je tento kurz základní informací, seznamující s procesem zavádění systémů BOZP v podniku a jeho kontrolou - interním auditem celého systé­mu i jeho jednotlivých částí. Výklad bude zaměřen především na praxi provádění auditů BOZP na podnikové úrovni a na představení přínosů i rizik, které podniku z této činnosti vyplývají.

Obsah kurzu:

? metodika zavádění a provozování systémů BOZP v podniku a požadavky dle ČSN 18 001 - OHSAS a programu Bezpečný podnik;

? základní legislativa BOZP a povinnosti podniků z ní vyplývající v oblastech, vyžadovaných normou ČSN 18 001 (OHSAS) a programem Bezpečný podnik;

? obecné zásady provádění auditů systémů s přihlédnutím ke specifice OHSAS/Bezpečný podnik (dle ISO ČSN 19 011);

? metodika konkrétního provádění auditů BOZP (ISO 19 011), kvalifikační požadavky na auditory, audit dle požadavků Bezpečného podniku;

? praktické provádění auditů BOZP, plánová­ní auditu, stanovení jeho cílů a obsahu, získávání a vyhod­nocování výsledků auditu (kontrolní seznamy, dotazníky, výsledky průzkumů, zdroje dat atd.).

INFORMACE PRO ÚČASTNÍKY

1. Závaznou přihlášku s potvrzením o úhradě vložného zašle­te obratem na adresu PROEKO, Lužná 2a, 160 00 Praha 6 nejpozději do 10. září 2015.

2. Cena kurzu:

Vložné za 1 osobu: ........................................ 4.250,- Kč Cena je stanovena jako smluvní.

7. Místo konání:

Prostory v objektu firmy ROYS s.r.o., Praha 6, Lužná 2a, 1. patro.

8. Doprava: metro trasa A, stanice nádraží Veleslavín a pak cca 10 minut pěšky (severně, pod výškovou budovu Shiran Tower) nebo autobusem 142. GPS souřadnice: 50°6'4.35"N, 14°20'36.794"E.

9. Ubytování a stravování s výjimkou občerstvení není zajišťo­váno. Na základě požadavku účastníka je možné zajis­tit rezervaci hotelového ubytování poblíž místa konání akce.

10. Pořadatel:

Ing. Josef Marek - PROEKO, Lužná 2a, 160 00 Praha 6 tel. a fax: 220 105 215, mobil 737 738 433,

e-mail: marek-proeko@volny.cz, www.marek-proeko.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů