Čtvrtek, 28. března 2024

12 tipů, jak se zbavit zápachu

Několik babských rad, jak bojovat se zápachem..

12 tipů, jak se zbavit zápachu

Zkuste si představit, že jedete tramvají nebo jiným dopravním prostředkem a někdo vedle vás chvíli předtím holdoval alkoholu, cigaretám, česnekoé pomazánce nebo honbě za fotbalovým míčem. A výsledkem je samozřejmě zápach, který vás praští do nosu. Projděme si několik rad našich babiček, které si s těmito pachy uměly poradit i bez mentolových žvýkaček a silných deodorantů.

Alkohol

Aby z vás nebyl cítit alkohol, snězte jablko

Česnek a cibule

Po požití cibule či česneku se napijte mléka. Pomůže rovněž rozžvýkání kávového zrna nebo doušek silné černé kávy.

Slaneček nebo jiná ryba

Starosti s rybím dechem vás zbaví plátek citrónu. Stačí jej chvíli povalovat v ústech. Zápachu na rukou se také zbavíte kouskem citrónu. Zápach od cibule nebo slanečku na nožích odstraňte pomocí hrsti navlhčené soli, kterou nůž potřete.

Cigarety

Žvýkejte bylinky. Není to jen máta, která vám pach pomůže zahnat, ale i petrželová nať, eucalyptus, kardamon a další. Zápach z popelníků odstraníte po jejich umytí namočením do vody s několika kapkami denaturovaného lihu. Poté znovu omyjte!

Pach z úst

Pro odstranění pachu z úst pijte čaj z šalvěje a máty po dobu 3 týdnů, pak si dejte pauzu 1 týden pak znova pijte čaj 3 týdny dokud pach nezmizí.
Pot

Zápach z potu odstraníte omývání vlažnou vodu s trochou octa

Zápach z bot

Pokud nefungují nejrůznější k tomu určené spreje, vysypte boty jednou solí a nechte přes noc působit
Zápach z ledničky

Nepříjemné odéry z nejrůznějších potravin do sebe vtáhne rozkrojená cibule

Aby to vonělo u vás doma...

Váš domov je místo, které vám musí vonět a je na vás, jestli tomu tak bude. Vždy je obtížnější zbavit se pachů, pokud jste náruživí kuchaři nebo milovníci domácích zvířat, ale ani tak nezoufejte. Jak se účinně zbavit pachů v kuchyni i mimo ni, je opět otázka, na kterou znaly odpověď už naše babičky.

...pach v kuchyni

Pachu v kuchyni se zbavíte povařením aromatických bylin v otevřeném hrnci. Máta, šalvěj, levandule, dobromysl, heřmánek a mateřídouška do sebe tyto pachy pohltí. Pokud neholdujete bylinkám, stejnou práci udělá i povařená voda s octem.

...pach ze špajzu

Pokud postavíte do skříňky, ve které uchováváte potraviny, nádobku s rozmělněným dřevěným uhlím, bude pohlcovat všechny vedlejší pachy. Uhlí je však třeba čas od času vyměnit.

... pach v bytě

Pachu v bytě se teď na zimu můžete zbavit použitím některých domácích směsí, třeba povařenou vodou s octem nebo citrónovou šťávou, kterou v misce položíte na rozehřáté topení. Na teplé topení můžete také rozložit pomerančovou či citrónovou kůru.

...pach z odpadu

Ucpané vodovodní a odpadní roury často provází zápach. Vyčistíte je tak, že je občas prolijete vařící vodou s trochou sody.

Pokud u Vás tyto jednoduché triky nefungují, nezbývá, než se obrátit na odborníky - www.Regitas.cz - kteří Vám zaručeně pomohou...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů