Úterý, 19. března 2024

Česká energetika tradičně bodovala ve Velké Británii

Česká energetika tradičně bodovala ve Velké Británii

iž druhým rokem byl na akci obnovitelné energetiky NEXTGEN (7. - 8. 10. 2015, Stoneleigh park) k vidění český pavilon, který se oproti minulému roku posunul na strategické místo těsně u hlavní vstupní brány na výstavišti. Spolu s rakouským pavilonem se tak nacházel na nejatraktivnějším místě, kterým museli všichni návštěvníci akce projít. Nextgen je především vynikající příležitostí prezentovat se v oblasti obnovitelného topenářství a jedná se o největší akci svého druhu v oblasti průmyslového využití biomasy. Jeho návštěvníky jsou jak B2B kontakty jako instalační firmy či distributoři, manažeři energetických projektů, tak i finální uživatelé jako například zemědělci a majitelé pozemků. Velkou roli hraje britskou vládou financované schéma na podporu generace obnovitelného tepla (tzv. RHI), které se vztahuje například na kotle na biomasu, tepelné pumpy či kogenerační jednotky.

Kromě tradičních kotlů na biomasu i tepelné pumpy

Náš business záměr volně navazoval na minulý rok, kdy bylo snahou propojit české výrobce kotlů na biomasu s britskými distributory či poskytovateli různých řešení - Vzhledem k tomu, že řada českých firem, jako například Benekov si takto partnera našla, vystavovali tentokrát s námi právě ve spolupráci se svými britskými obchodními zástupci a cílem bylo především navázat kontakt s instalačními firmami. Ponast představil zcela nový kotel specificky adaptovaný na britský trh, kotle Multibio pak tradičně bodovaly svou neobvyklou flexibilitou z hlediska různých druhů paliv, které lze použít. České kotle obecně sklidily na akci úspěch, neboť jsou technologicky na vysoké úrovni a přitom levnější než srovnatelné rakouské produkty, které patří k tomu nejlepšímu, co trh nabízí. V českém pavilonu však byly letos k vidění i tepelné pumpy ze společností Mastertherm a Hotjet. Zatímco první jmenovaná firma již v UK zástupce má, druhá si ho hledala, čemuž pomohl CzechTrade UK, který zajistil její propojení s britským distributorem Ashwell Biomass, se kterými bude Hotjet nyní vyjednávat o spolupráci.

Český pavilon jako networkingové hub

Česká Republika se pyšnila originální a moderní otevřenou expozicí v národních barvách. Uprostřed poutal pozornost bar s točeným pivem z tradičního pivovaru Ferdinand, který lákal návštěvníky po celou dobu trvání akce a byl tak ideálním místem k navázání kontaktů. Zástupci CzechTrade UK se snažili podpořit úspěch české výpravy i po marketingové stránce. Proběhla identifikace relevantních kontaktů a jejich pozvání k českému networkingovému odpoledni a rovněž byla vytvořena brožura o českých vystavovatelích distribuována všem návštěvníkům pavilonu. K úspěšné prezentaci české expozice mile přispěla i Česká ambasáda v Londýně, která zajistila bohaté občerstvení.

Společná česko - rakouská recepce přináší senzační úspěch

Vrcholem celého úsilí bylo velmi úspěšné networkingové odpoledne, při kterém byl podáván lahodný Ferdinand a lahvové pivo Pilsner Urquell spolu s výtečným občerstvením. Tato recepce byla spoluorganizována s rakouským Advantage Austria, jehož pavilon s naším sousedil, a na kterém se podávalo místní víno. České networkingové akce se účastnil rekordní počet návštěvníků a vystavovatelů a svým rozsahem tak zastínil i oficiální recepci organizovanou pořadateli veletrhu. Vystavovatelé zde s pintou piva neformálně jednali s potenciálními instalatérskými společnostmi i případnými obchodními zástupci. První brněnská strojírna, která se tohoto veletrhu účastnila poprvé, se snažila s pomocí CzechTrade UK najít své partnery pro oblast energetiky a tato akce jim přinesla klíčová jednání se společnostmi jako Treco, Powersystems UK Limited, FLI energy či Ashwell Biomass.

NEXTGEN opět dokázal, že nejen pro oblast biomasy je velmi zajímavou platformou.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Londýně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů