Čtvrtek, 25. dubna 2024

Hodonín dá organizacím na veřejně prospěšnou činnost 15 mil. Kč

Hodonín dá organizacím na veřejně prospěšnou činnost 15 mil. Kč

Hodonín letos rozdělí 15 milionů korun organizacím, které mají v náplni práce veřejně prospěšnou činnost. Peníze půjdou do kultury, sportu, sociální oblasti, ale i na projekty podporující dětí nebo na životní prostředí, řekl dnes novinářům místostarosta Hodonína Vítězslav Krabička (Změna). Celková výše dotací je podobná každý rok.

Město rozdělilo peníze na základě žádostí organizací. "Projednají je komise, doporučují je ke schválení radě a zastupitelstvu," uvedla Věra Rachunková z odboru ekonomiky a financí hodonínské radnice. Krabička doplnil, že dotace do 50.000 schvaluje rada, vyšší zastupitelstvo.

Podle Rachunkové uspěl alespoň částečně každý, kdo si podal žádost. Skoro 700.000 korun půjde na podporu dětí, mládeže a prevence sociálně patologických jevů. Peníze dostane například Středisko volného času Hodonín, Společenství Romů na Moravě Romano jekhetaniben pre Morava, Oáza Hodonín středisko speciálních služeb nebo Klub českých turistů Hodonín.

Přes 800.000 půjde na kulturu a cestovní ruch. Dotace si rozdělí například Taneční klub Black and White Hodonín, Hodonínský symfonický orchestr a smíšený pěvecký sbor, Foto-art klub Hodonín nebo Masarykovo muzeum v Hodoníně. Skoro půl milionu připadne sociální oblasti. Dotaci obdrželo například Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, Svaz důchodců České republiky nebo Spolek zdravotně postižených občanů. Skoro 200.000 dá radnice na životní prostředí a zdraví, a to například Mysliveckému spolku Pánov Hodonín nebo hodonínské nemocnici.

Rodinné aktivity dostanou přes 600.000 Kč, nejvíce Centrum pro rodinu a sociální péči. Skoro 3,5 milionu je vymezeno na sport mládeže a přes čtyři miliony na sport dospělých. Peníze si rozdělí fotbalisté, hokejisté, házenkářky, veslaři, tanečníci i šachisté. Kromě toho půjde 4,6 milionu korun na podporu registrovaných sociálních služeb. Peníze dostane například charita, Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, Pečovatelská služba Homediss nebo Psychocentrum Domeček Hodonín.

Lenka Horáková

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů