Pátek, 29. března 2024

Finalisté soutěže Voda jako povolání

Finalisté soutěže Voda jako povolání

Přehled nominovaných prací do finále 10. ročníku soutěže Ministerstva zemědělství k Světovému dni vody 2016.

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo soutěž Voda jako povolání u příležitosti Světového dne vody 2016. Jedná se již o 10. ročník soutěže, která se snaží dětem přiblížit vodu a práci ve vodním hospodářství. Tématem letošního roku je heslo ,,Water and Jobs", který jsme pro účely soutěže zjednodušili na ,,Voda jako povolání".

Do soutěže se zapojilo 200 škol z celé České republiky. Soutěžní porota vybrala z celkového počtu 1 260 obrázků do širšího finále I. kategorie 68 prací. Do II. kategorie her se přihlásilo asi 400 mladých tvůrců, kteří poslali dohromady 170 her. Z nich porota do širšího finále vybrala 24 nejlepších.

Děkujeme všem školám, učitelům i dětem za hojnou účast, v letošním roce přišlo absolutně nejvíce soutěžních prací ze všech dosavadních ročníků soutěže. Obrázky i hry byly velmi nápadité a tematicky různorodé. Dětem se podařilo zaslat širokou škálu různých povolání, které se ve své činnosti zabývají vodou. Ať už šlo o vodohospodáře, vědce, sportovce, námořníky, potápěče, plavčíky, instalatéry nebo rybáře.

Také nás potěšilo, že se letošního ročníku zúčastnily školy ze všech krajů České republiky. Nejvíce soutěžních prací přišlo z Ústeckého, Středočeského a Královehradeckého kraje.

O vítězích rozhodne odborná porota do 29. dubna 2016. Vítězové obou kategorií získají tablet.

Hlasování veřejnosti
Veřejnost má možnost se zúčastnit hlasování o nejlepší obrázek na facebookovém profilu "Jen to dobré". To proběhne od 20. 4. do 20. 5. 2016. Vítěz/vítězka hlasování veřejnosti obdrží stolní hru.

Obrázky, které se dostaly do širšího finále, si budete moci prohlédnout ve fotogalerii, která bude doplněna v následujícím týdnu.

Podle pravidel soutěže soutěžní práce nevracíme. Výjimku děláme pro ty z Vás, kdo by si chtěl na Ministerstvo zemědělství osobně přijít vyzvednout svoji hru (pro obrázky výjimka neplatí). Nevracíme žádnou práci, která se dostala do širšího finále a je napsaná v seznamu finalistů. Pokud máte zájem si hru vyzvednout, informujte nás prosím nejdříve na lucie.gnojkova@mze.cz, a to nejpozději do 29. 4. 2016.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů