Pátek, 26. dubna 2024

Val. Klobouky: Město třídí odpad nově

Val. Klobouky: Město třídí odpad nově

Leden 2017 byl v odpadovém hospodářství Valašských Klobouk přelomový. Obyvatelé rodinných domů začínají třídit plast a papír do samostatných nádob o objemu 120 litrů, které jim město bezplatně poskytlo v rámci projektu podpořeného Operačním programem Životní prostředí. Svoz tříděného odpadu od rodinných domů bude organizován jednou měsíčně, komunální odpad pak bude vyvážen ve čtrnáctidenním intervalu.

,,Nový systém je pro lidi přechodem k pohodlnějšímu způsobu třídění, protože jim zabezpečí vývoz tříděného odpadu přímo od domů. Odpadne tak jeho nepraktické skladování v pytlích a donášení ke kontejnerovým stanovištím. Většina občanů si nádoby v průběhu listopadu a prosince vyzvedla, takže jsou na úpravu připraveni. Lidé, kteří dosud této možnosti nevyužili, mohou i nadále přicházet na sběrný dvůr, kde jsou pro ně připraveny," uvedl místostarosta Martin Janík.

V průběhu ledna ze zástaveb rodinných domů postupně zmizí kontejnery na plast a papír, zůstanou jen ty, které jsou určené na třídění skla. Kovový odpad mohou lidé odevzdávat přímo ve sběrném dvoře. U bytových domů budou kontejnerová stání posílena, tak aby vyhovovala potřebám obyvatel. Svoz tříděného odpadu v těchto lokalitách bude nastaven jako čtrnáctidenní, komunální odpad bude vyvážen jednou týdně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů