Sobota, 4. května 2024

Společnost Würth se připojila k akci Ukliďme Česko. Dobrovolníkům věnovala 3 000 párů pracovních rukavic s úpravou proti pořezání

Společnost Würth se připojila k akci Ukliďme Česko. Dobrovolníkům věnovala 3 000 párů pracovních rukavic s úpravou proti pořezání

Společnost Würth, přední světový dodavatel montážních materiálů a výrobce potřeb pro řemeslníky, i v letošním roce podpořila dobrovolnickou akci Ukliďme Česko. Kromě aktivního zapojení zaměstnanců do samotného úklidu, darovala dobrovolníkům této největší dobrovolnické iniciativy v České republice 3 000 párů speciálních protipriřezových ochranných rukavic pro zajištění bezpečí dobrovolníků při úklidu přírody od nejrůznějších odpadků.

V Česku končí téměř polovina komunálního odpadu na skládkách, ale stále se však u nás vyskytuje také na veřejných místech jako jsou lesy, okolí silnic a řek či v chráněných územích. S cílem přispět k úklidu nepořádku a nelegálně vzniklých černých skládek v našich městech a obcích věnovala společnost Würth na akci Ukliďme Česko přes 3 000 párů kvalitních pracovních rukavic, které navíc splňují přísné požadavky na ochranu proti říznutí.

,,Vzhledem k tomu, že se dobrovolníci při úklidu setkávají se střepy, dráty a dalšími ostrými předměty, rozhodli jsme se letos věnovat na akci speciální protiprořezové rukavice, které zajišťují dobrovolníkům ochranu proti poranění či znečištění při sběru odpadu. Zároveň nás těší, že se do této úklidové akce napříč Českou republikou aktivně zapojují přímo i naši zaměstnanci, které jsme samozřejmě také vybavili ochrannými pomůckami," uvedl David Mašek, generální ředitel pro finance a provoz společnosti Würth Česká republika.
,,Vítáme, že i pro letošní ročník nám společnost Würth pomohla se zajištěním pracovních rukavic, které jsou pro naše dobrovolníky nezbytné. Putují k nim v rámci balíčků s úklidovým materiálem, jež dobrovolníci obdrží, aby se mohli do úklidových prací bezpečně zapojit s plným nasazením," sdělil Radek Janoušek z pořadatelského spolku.
Letošní již 11. ročník největší dobrovolnické akce Ukliďme Česko byl zahájen 6. dubna 2024. Zapojit se do úklidu mohou dobrovolníci ze všech koutů České republiky. V rámci projektu jsou zapojeným dobrovolníkům na sběr odpadků poskytovány nejen pracovní rukavice, ale také pytle z recyklovaných materiálů. Více informací o akci je k dispozici na www.uklidmecesko.cz.
O společnosti Würth Česká republika

Společnost Würth je předním světovým tvůrcem i výrobcem montážních materiálů a techniky. Skupina Würth byla založena v Německu v roce 1945 Adolfem Würthem, po jeho smrti v roce 1954 převzal vedení firmy jeho 19letý syn Reinhold Würth, který ji vede dodnes. Do České republiky vstoupila skupina Würth v roce 1992 a díky rychle rostoucímu týmu profesionálně vyškolených obchodních zástupců se brzy stala jedničkou mezi tuzemskými distributory montážní techniky. Na počátku byla firma specialistou na šrouby, dnes je odborníkem na veškerou montážní a upevňovací techniku. Její portfolio čítá přes 100 tisíc produktů od šroubů a hmoždinek, přes chemicko-technické produkty, kování pro nábytek a stavební kování a instalační materiály, až po drobné díly pro automobily, nářadí, stroje či zásobovací a odběrové systémy. Zkrátka vše pro řemesla spojená s automobily, zpracováním dřeva či kovů i pro stavební firmy a velké průmyslové podniky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů