Úterý, 19. března 2024

Další ročník fotosoutěže MMM: Foťte chráněnou českou přírodu a vyhrajte pobyt v národním parku!

Další ročník fotosoutěže MMM: Foťte chráněnou českou přírodu a vyhrajte pobyt v národním parku!

15. července odstartuje 4. ročník fotografické soutěže MŽP pro veřejnost s názvem Moje magické místo v české přírodě. Už teď ale můžete hledat a fotit ta nejzajímavější místa s jedinečnou atmosférou v našich národních parcích, chráněných krajinných oblastech a dalších zvláště chráněných územích v české přírodě. Snímky do soutěže se budou pak posílat od 15. července do 30. září 2017. Na vítěze čekají opět atraktivní ceny jako pobyt v národním parku a komentovaná vycházka se strážcem národního parku.

Úspěšná fotosoutěž, kterou MŽP pro veřejnost poprvé spustilo v r. 2014, chce motivovat k objevování magických, neokoukaných míst a krás české přírody. Nezáleží na tom, z jakých končin České republiky vyfocené snímky pocházejí.V hledáčku amatérských fotografů ale musí být speciální místo v jakémkoliv chráněném území v ČR, tj. např. v národním parku, chráněné krajinné oblasti, přírodní rezervaci nebo přírodní památce [1].

,,V minulém ročníku naší fotosoutěže se nám sešlo přes 200 fotografií. Z vítězných snímků pak vznikla výstava, která z pražských Vršovic putovala po celé ČR. Úchvatné snímky chráněné přírody si mohli prohlédnout lidé třeba v Plzni, Karlových Varech či v Ostravě. Nyní opět chystáme putovní výstavu fotek z roku 2016, jejíž vernisáž proběhne v půlce července v pražských Vršovicích. Prostřednictvím této soutěže chceme široké veřejnosti přiblížit krásy naší chráněné přírody," přibližuje smysl soutěže ministr Richard Brabec.

Autoři vítězných snímků se i letos můžou těšit na lákavé ceny od partnerů soutěže. První tři výherci, o nichž rozhodne odborná porota složená ze zástupců národních parků a odborníků z MŽP, získají pobyt (2 noci) v jednom z národních parků ČR pro 2 osoby a tříhodinovou komentovanou vycházku se strážcem národního parku. Navíc ze všech došlých fotografií vyberou zástupci tiskového oddělení MŽP každý soutěžní týden 10 nejatraktivnějších snímků, které pak zveřejní na Facebooku MŽP. Fanoušci facebookového profilu MŽP budou poté moci hlasovat pro nejhezčí fotografii pomocí lajků. Každý týden oceníme 1 fotografii s největším počtem lajků dárkovým balíčkem od partnerů soutěže - NC Eden, Deichmann, DM drogerie markt, Tesco extra, Naturhouse a Ambrela.

Své fotografie můžete posílat od 15. července do 30. září 2017 na e-mailovou adresu Ministerstva životního prostředí akce@mzp.cz (lze i přes www.uschovna.cz) s předmětem ,,MMM 2017". Vše o soutěži najdete na webových stránkách Ministerstva životního prostředí. Fotografie z minulých ročníků pak můžete najít na facebookových stránkách MŽP.

Poznámky:

[1] Přehled chráněných území ČR najdete na této internetové adrese.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů