I když není ryba jako ryba... stejně...v jídelníčku české populace nejsou nejpopulárnější.
Víte, že ryby patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitaminu D?
Léto je obdobím, které přeje konzumaci lehkých, snadno stravitelných pokrmů, které tělo příliš nezatíží a zároveň mu dodají řadu potřebných látek. A právě ryby toho mohou být dobrým příkladem, který ale zůstává na talířích české populace spíše ojedinělou záležitostí. Průměrný člověk totiž konzumuje méně než 1/3, spíše jen 1/4 doporučovaného množství. Proč tomu tak je, si může každý z nás odpovědět i sám. Jak jsme tedy na tom objektivně s konzumací ryb a rybích produktů a kolik vitaminu D vlastně skutečně obsahují, se lze dočíst v textu níže.
Celý materiál:
2_Vitamin_D_Ryby_corr.pdf (238,10 KB 31.07.2017 13:08)
S. Bischofová a J.Ruprich
CZVP Brno, 21.7.2017
Sdílet článek na sociálních sítích