Sobota, 20. dubna 2024

Vsetín: Město se zaměřuje na kvalitu ovzduší

Vsetín: Město se zaměřuje na kvalitu ovzduší

Kvalita ovzduší na Vsetíně, monitoring zdrojů znečistění a navržení opatření ke zlepšení kvality ovzduší formou akčního plánu, to je náplň práce nového pracovníka odboru životního prostředí, který na vsetínskou radnici nastoupil od počátku února.

Město Vsetín využilo výzvy Národního programu Životní prostředí, který vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí a získalo dotaci na realizaci Akčního plánu města Vsetín k Programu zlepšování kvality ovzduší.

,,V rámci své práce se tento pracovník seznámí s problematikou mobilních i stacionárních zdrojů znečišťování, tedy původci průmyslových exhalací, původci prachu například při bouracích pracích a bude tuto činnost monitorovat," uvedl místostarosta Tomáš Pifka.

Zájmovou oblastí nového pracovníka bude i doprava v klidu i v pohybu, tedy problematika parkování či zjednosměrnění ulic, kvalita a rozsah zeleně, systém údržby komunikací z hlediska prašnosti, a také vypracování Plánu udržitelné městské mobility. ,,Z jeho práce by například mělo vyplynout i to, zda má automobilová doprava vliv a případně jaký na kvalitu životního prostřední, a co by například přineslo její omezení v centru města," dodal dále Pifka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů