Pátek, 26. dubna 2024

Beroun chce v centru města vybudovat podzemní kontejnery

Beroun chce v centru města vybudovat podzemní kontejnery

Beroun chce v centru města vybudovat podzemní kontejnery na tříděný odpad. Měly by být na dvou místech, a to na Barrandově a Husově náměstí. Celkové náklady jsou 3,2 milionu korun, většinu by měla pokrýt dotace, řekla ČTK mluvčí radnice Jitka Soukupová.

Do kontejnerů bude možné vhazovat plast, sklo a papír. Žádost o dotaci se zatím posuzuje, jasno by mělo být do konce července. Pokud půjde vše hladce, lidé by podzemní kontejnery mohli využívat od začátku příštího roku.

Podzemní kontejnery jsou velkoobjemové šachty pod dlažbou ulice. Navenek vystupují jen vhazovací sloupky, připomínající odpadkové koše. Jsou nenáročné na prostor, odolné proti požárům a brání i zpětnému vybírání odpadu. Ve středních Čechách jsou například v Kutné Hoře, Kolíně, Příbrami nebo Mladé Boleslavi.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů