Pátek, 19. dubna 2024

Na co myslet při stěhování bytu?

Na co myslet při stěhování bytu?

Máte se stěhovat a už nyní se děsíte představy, kolik s tím bude práce? Máte strach, že to nezvládnete, že budete zmatkovat nebo že něco pokazíte? S naším praktickým návodem určitě ne. Pokud máte před stěhováním a stojíte tak na samotném začátku, pak vám určitě přijdou vhod užitečné tipy, jak stěhování zvládnout na jedničku.

Zajistěte dostatek krabic a obalového materiálu

Nezáleží na tom, jestli stěhujete malý byt nebo prostorný rodinný dům - v každém případě budete nuceni všechny vaše věci do něčeho zabalit a poskládat. Ideálním řešením se zdají krabice nebo přepravky, do kterých můžete své věci pohodlně poskládat a jednoduše je převézt z bodu A do bodu B. Pamatujte, že krabic není nikdy dost, stejně jako obalového materiálu - použít můžete staré noviny, předměty můžete zabalit do starých oděvů, použít ekologické pásky a šňůrky. Všeho byste měli mít dostatek.

Věci balte a stěhujte podle jejich využití

Jsou věci, které budete potřebovat prakticky ihned po nastěhování, a jsou věci, kterým nebude vadit, když je rozbalíte třeba až za tři měsíce. Podle toho přistupujte k balení a stěhování. Všechny věci, které budete v novém domově potřebovat jako první, odnášejte z původního bydlení jako úplně poslední, čímž si zajistíte, že je budete mít ihned po ruce a budete se moci pustit do jejich vybalování. Při stěhování bytu nezapomínejte označit zvlášť křehké krabice a těm věnovat zvláštní péči.

Nezapomínejte vše pečlivě popisovat

Často se na to zapomíná, pro mnoho lidí je to zbytečnost a ztráta času. Za nás je ale pečlivé popisování jednotlivých krabic zásadní - jak potom poznáte, ve které krabici máte nádobí a ve které ručníky do koupelny? V případě, kdy krabice nepopíšete, tak sami sebe odsoudíte k tomu, že je budete muset rozbalovat jednu po druhé a prohledávat jejich obsah. Proto každou krabici poctivě nadepište, ať v tom máte jasno.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů