Sobota, 27. dubna 2024

5 nejoblíbenějších interiérových stylů, které si zamilujete

5 nejoblíbenějších interiérových stylů, které si zamilujete

Interiér design se neustále mění a přichází do něj nové trendy. Některé styly si ale lidé oblíbí natolik, že se udrží na seznamu nejoblíbenějších stylů po mnoho let. Dnes se podíváme na několik interiérových stylů, které jsou populární v roce 2023, ale také v předchozích letech. Je pouze na vás, jestli si jeden z nich vyberete pro svůj domov. Všechny mají něco do sebe. Jedná se o:

  • minimalismus,
  • boho,
  • Art Deco,
  • hygge,
  • japandi.
Velmi jednoduchý minimalismus
Minimalismus je tak známý, že ho není zapotřebí představovat. Dokonce o něm najdete i dokumenty na Netflixu. Tento styl je ideální pro menší byty, kde potřebujete zachovat co nejvíce prostoru. Zakládá si na tom, že se v domově nachází pouze předměty, které doopravdy potřebujete, nebo vám dělají radost. Základní jsou světlé barvy, přírodní materiály a kvalita.
Velkou výhodou minimalismu je fakt, že za něj příliš mnoho neutratíte. V interiéru vám zůstane jen nezbytné množství nábytku a minimální množství dekorací i doplňků. Velmi jednoduše můžete prostor doplnit o živé rostliny, ale rozhodně se nesetkáte s žádnými předměty, které nepotřebujete. Jednoduchost a elegance minimalismu se navíc může přenést i do dalších oblastí vašeho života.
Boho styl pro svobodné duše
Milujete období hippies? Přineste si kousek této éry do svého domova. Budete se zaručeně cítit dobře, uvolněně a útulně. Vintage nábytek i doplňky vám přinesou pocit svobody, který si budete užívat každý den po příchodu z práce. Nedílnou součástí boho stylu je kombinace různých materiálů, živé rostliny, lapače snů, zemité odstíny barev nebo macramé.
Luxusní styl Art Deco
Naprosto opačným stylem je umělecký styl z období po první světové válce. Art Deco nábytek v sobě kombinuje luxusní materiály, zlaté či chromové prkvy, bohaté zdobení a geometrické motivy. Jestli milujete film Velký Gatsby, měli byste se tímto stylem inspirovat i pro svůj domov. Syté barvy a kvalitní materiály vám přinesou pocit, že jste na opulentní párty v New Yorku ve 20. nebo 30. letech minulého století.
Severský hygge styl
Hygge pochází od Dánů, tedy od nejšťastnějšího národa na světě. Od nich bychom se rozhodně měli učit. Hřejivá a útulná atmosféra domova vás potěší vždy, když přijdete domů. Navíc je velmi jednoduché toho dosáhnout. Postačí vám svíčky, polštáře, deky, krb s ohněm nebo měkké koberce. A zapomenout nesmíte ani na útulný koutek na čtení nebo odpočinek u dobrého čaje či kávy.
Funkční minimalismus japandi
Japandi styl je spojením skandinávského hygge a japonského minimalismu. Toto propojení na první pohled může působit podivně, ale funguje skvěle. Jestli milujete hřejivý styl hygge, ale nechcete mít zaplněný domov dekoracemi, spolehněte se na japandi. Světlé barvy, čisté linie a udržitelnost jsou hlavní faktory tohoto jedinečného stylu, který se může stát součástí vašeho domova.
Najděte si ten správný nábytek pro svůj domov na Estila-nabytek.cz a vytvořte si prostor, ve kterém se budete cítit opravdu pohodlně.
Zdroj obrázku: elroce / stock.adobe.com
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů