Úterý, 19. března 2024

Deset předností domácí čističky odpadních vod STMH

Deset předností domácí čističky odpadních vod STMH

Moderní bydlení si žádá moderní způsob likvidace odpadních vod. Před koupí vhodného systému však napadne každého spousta otázek, na které hledá odpověď. Je zařízení dostatečně výkonné? Vrátí se mi brzy celá investice? Je čistička šetrná k životnímu prostředí? Přinášíme vám deset zajímavých odpovědí, proč se rozhodnout pro domácí čistírnu STMH od firmy Hellstein.

Číslo 1: Poradí si se všemi odpadními vodami?

Čistička odpadních vod odstraňuje všechny splašky z domácnosti - vodu z kuchyně, WC, koupelny, pračky, úklidu. Zařízení vodu zrecykluje mechanicko-biologickým čištěním, které z velké části odvedou bakterie. Je pouze dobré vyhnout se nejagresivní chemii, aby čištění nezastavila.

Číslo 2: Hodí se jenom k rodinným domům?

STMH je vhodná všude tam, kde chybí kanalizace. Nezáleží na tom, zda jde o trvale obydlený dům, bytový domek, restauraci, penzion, nebo rekreační chatu na občasné návštěvy. A vůbec nevadí, pokud se neukážete několik měsíců. Nepravidelný chod fungování neuškodí.

Číslo 3: Musím se o chod zařízení často starat?

Stabilní provoz nevyžaduje téměř žádnou péči. Čističku jednou spustíte a skoro o ní nebudete vědět, protože neobtěžuje ani hlukem, ani zápachem. Bude záležet jen na zátěži. K naplnění kalové jímky však dojde jednou za tři až deset let, namísto jednou měsíčně u běžného septiku.

Číslo 4: Nevyjde mě žumpa mnohem levněji?

Klasická jímka stojí pakatel. Jenže roční vývoz vyjde čtyřčlennou rodinu až na 45 tisíc korun ročně. Nejlevnější STMH stojí 69 tisíc korun a trvá roky, než se naplní a musí se nechat vyvézt. Provoz je tedy výrazně levnější. Investice do zmíněné čistírny se tak vrátí rychle do několika let.

Číslo 5: Co budu dělat s přečištěnou vodou?

Kvalitní užitková voda z STMH je skvělá pro zalévání. Pokud máte v kapse povolení od příslušných úřadů, lze recyklovanou vodu vypustit do kanalizace bez napojení na obecní čističku, přilehlých potoků, rybníků nebo nechat zasáknout do půdy a vrátit ji zpátky do přírody.

Číslo 6: Jak dlouho čistička vydrží?

Díky odolnému polyetylénu a polyamidu s nerezovými součástkami je čistička víceméně nerozbitná. Její životnost je podle odhadů zhruba sto let a bude spolehlivě sloužit dalším generacím. Výhodou je také snadná instalace bez podbetonování.

Číslo 7: Kolik úřadů musí zařízení povolit?

Jako každé vodní dílo i čističku musí schválit vodohospodářský úřad a získat územní rozhodnutí nebo hydrogeologický posudek. Veškerou dokumentaci a podklady pro jednotlivá povolení připraví specialisté z Hellstein a všechna razítka oběhají za vás. Tedy pokud sami budete chtít.

Číslo 8: Pomůže mi někdo s dopravou a montáží?

Firma Hellstein pro své zákazníky umí připravit celý balík služeb na míru včetně samotné čističky. Zařízení nejen přivezou, zajistí také výkopové práce, montáž, zaškolení a prvotní spuštění během jediného dne. Součástí je i kompletní servis a technická revize každé dva roky.

Číslo 9: Půjde to na splátky?

Balík služeb s čističkou na míru stojí nejméně 150 tisíc korun, což je stále méně než za každou položku zvlášť a uspořený čas. Ve spolupráci s předním poskytovatelem úvěrových služeb ESSOX se dá pořídit řešení na výhodné splátky bez navýšení.

Číslo 10: Má Hellstein vůbec nějaké zkušenosti?

Na trhu česká rodinná firma působí více než dvacet let. Své výrobky dodává zákazníkům nejen v České republice. Její zařízení čistí vodu v dalších zemích Evropy, Asie i Ameriky. To už je velmi pěkné doporučení.

Více informací rádi poskytnou obchodní zástupci firmy Hellstein.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů