Úterý, 19. března 2024

Domů bez obalů aneb nová rychlá zero waste doprava

Domů bez obalů aneb nová rychlá zero waste doprava

Zásilkové obaly můžete vracet do e-shopů, které je od vás rády převezmou a využijí pro další zásilky prostřednictvím projektu www.KAMsNIM.cz. Takových míst je po celé ČR už zhruba stovka. Zaujal nás však počin e-shopu NuSpring.cz zaměřeného na prodej bio a přírodních produktů. Ten totiž nabízí zákazníkům bezobalovou dopravu po Praze (zatím..) a navíc od vás převezmou i obaly od jiných e-shopů. Pomyslnou třešničkou na dortu je, že vybírají ke znovupoužití i kanystry a kbelíky od eko drogerie Tierra Verde o objemech 7 kg, 15 kg a 25 l. Tím se cirkulární rozměr nákupů v e-shopech posunuje na další level. Že by inspirace pro ostatní?

Pokud vás tato myšlenka oslovila, čtěte dále jak to prakticky funguje...

Máte po krk množství obalového i výplňového materiálu, který vám doma přibude s každou novou zásilkou? I nás rozčilují kvanta papíru a plastů, která se denně rozváží po celé republice. Proto jsme se rozhodli přijít s novým zero waste řešením. Náš dopravce vám domů přiveze vaši zásilku pouze v papírové tašce či krabici, a vy se sami rozhodnete, zda si své produkty vyndáte a obaly vrátíte nebo ne. Vaše zboží z NuSpringu tak od nás můžete mít zcela bez kartonů a výplně. Zatím jsme tuto ekologickou novinku zavedli v Praze, ale brzy se chystáme i do dalších měst, kde jsou srdce zelená stejně jako ta naše.

Bonusem této dopravy je rychlost. Balíček u sebe můžete mít ještě ten samý den. Čas a datum doručení si navíc můžete sami vybrat.

Jak to funguje?

  • Služba Domů bez obalů platí pro všechny části města Praha.
  • Sami si zvolíte den doručení (balík můžete mít ten samý den, zítra či pozítří).
  • Sami si zvolíte, zda chcete balík doručit dopoledne nebo odpoledne.
  • Když objednáte do 11:00, můžete mít svůj balíček doma již ten samý den do 16:00.
  • Kurýr vám zboží přinese v tašce nebo krabici. Vy si zboží můžete vyndat a tašku vrátit. Případně můžete tašku či krabici vrátit příště.
  • Cena dopravy při nákupu do 1200 Kč je 80 Kč, nad 1200 Kč máte tuto dopravu ZDARMA.
  • Našemu kurýrovi můžete vrátit i použité krabice a výplně od jiných dodavatelů. Rádi jim vrátíme život v našem skladu. Bližší info níže*
  • K recyklaci přijmeme i velké 25 l kanystry a kyblíky 7,5 kg a 15 kg od eko drogerie Tierra Verde

*Vrácení krabic, výplňových materiálů a obalů

Našemu kurýrovi můžete předat různé použité krabice. Rádi je znovu použijeme při balení dalších zásilek. Maximální rozměry krabic, které si od vás vezmeme, jsou 40 x 40 x 40 cm. Větší krabice nevyužijeme. Pouze bychom jejich převzetím od vás zvyšovali uhlíkovou stopu kvůli přesouvání k nám do skladu a poté do tříděného odpadu. Větší krabice tedy prosím zrecyklujte přímo v místě vašeho působiště. Krabice, prosíme, rozložte a převažte provázkem nebo slepte papírovou páskou, aby se kurýrovi nerozpadly v autě. Rádi si od vás vezmeme i výplňový materiál. Prosíme, vložte ho do tašky a předejte našemu kurýrovi.

Krabice na vrácení k sobě připevněte a výplňový materiál vložte do tašky

K recyklaci přijmeme zpět velké kanystry a kbelíky od eko drogerie Tierra Verde o objemech 7 kg, 15 kg a 25 l.

Našemu kurýrovi můžete vrátit i velké kanystry a kýble od drogerie Tierra Verde
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů