Úterý, 19. března 2024

KS Eltma plnila povinnosti výrobců i v čase pandemie

KS Eltma plnila povinnosti výrobců i v čase pandemie

Jako každý rok, kolektivní systém Eltma vydává Výroční shrnutí, kde informuje veřejnost o výsledcích své činnosti, obzvláště o výsledcích zpětného odběru pneumatik.

I přes to, že rok 2020 byl znatelně ovlivněn pandemií COVID-19, nezisková společnost Eltma nadále plnila povinnosti výrobců dané Zákonem o odpadech. V roce 2020 vysbírala pomocí sítě více než 3 200 míst zpětného odběru téměř 50 tis. tun opotřebovaných pneumatik. Stanovená minimální hranice 65 % byla výrobci a dovozci, kteří jsou součástí kolektivního systému, významně překročena a úroveň sběru přesáhla 89 %.

Děkujeme všem, kteří se podílejí na tomto úspěšném výsledku. V roce 2021 je ve znamení implementace změn, které vycházejí z nově přijaté legislativy, tj. Zákona o výrobcích s ukončenou životností. Věříme, že se vše zdárně podaří a i nadále budeme společně vytvářet lepší svět.

ikona Shrnutí 2020

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů