Sobota, 27. dubna 2024

V Opavě začala stavba čtvrtého sběrného dvora, bude stát 28 milionů Kč

V Opavě začala stavba čtvrtého sběrného dvora, bude stát 28 milionů Kč

V opavské části Kylešovice začala stavba sběrného dvora, bude stát 28 milionů korun. Práce by měly být dokončeny v listopadu. ČTK to dnes řekl mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný. Ve městě jsou tři sběrné dvory, jejich kapacita ale nestačí.

Kylešovický sběrný dvůr vzniká v lokalitě zvané Na Šlofárně, která přiléhá k Hlavní ulici v průmyslové části ve směru na Komárov. "Projekt zahrnuje vybudování nové haly včetně místnosti pro obsluhu, zpevněných ploch, oplocení, komplexního osvětlení a technické a dopravní infrastruktury tak, aby areál mohl poskytovat potřebné služby," uvedl mluvčí.

Součástí sběrného dvora bude také dvanáctimetrová váha, která umožní vážení nejen běžných nákladních automobilů, ale i celých souprav. Původně měl sběrný dvůr vyrůst na ploše téměř 8000 metrů čtverečních. Před časem ale město dokoupilo 4000 metrů čtverečních sousedních pozemků, kam se původní záměr rozšíří. Tím získalo prostor pro doplnění celé stavby o další potřebné zázemí a skládku velkoobjemových odpadů.

"Bude se jednat o moderní provoz na třídění a likvidaci odpadů, který ale bude určený občanům Opavy. Rozhodně neuvažujeme o tom, že by se stal skládkou pro firmy a jejich odpady," upozornil radní Petr Popadinec. Dnes provozují Technické služby Opavy tři sběrné dvory, které město každoročně dotuje částkou okolo 14 milionů korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů