Čtvrtek, 2. května 2024

Soutěž Čisté obce s NEVAJGLUJ 2024

Soutěž Čisté obce s NEVAJGLUJ 2024

Společnost NEVAJGLUJ a.s. vyhlašuje první ročník soutěže ,,Čisté obce s NEVAJGLUJ 2024" pro obce, které tento rok zorganizují osvětové aktivity zaměřené na informování obyvatel a návštěvníků obcí s cílem omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru.

NEVAJGLUJ a.s. chce touto soutěží podpořit aktivní přístup obcí k udržení pořádku na veřejných prostranstvích omezením odhazování nedopalků a drobných odpadků. Na nejlépe ohodnocené obce čekají věcné dary a finanční odměna.

Kdo se může do soutěže přihlásit?
Soutěž je určená všem obcím ČR, které mají s NEVAJGLUJ a.s. uzavřenou Smlouvu o úhradě nákladů a v termínu od 1. 4. 2024 - 8.9. 2024 v obci zorganizují osvětovou aktivitu specifikovanou pravidly Soutěže. Kladně bude hodnoceno zapojení obyvatel do aktivity, její udržitelnost, environmentální dopad, zaměření na úklid nedopalků nebo například i účast obce v rámci akcí ,,Ukliďme Česko" a zapojení do aplikace ,,Kam s ním".
Aktivity bude hodnotit odborná komise v září tohoto roku a do hodnocení se bude moci zapojit i veřejnost, a to na sociálních sítích společnosti NEVAJGLUJ a.s., kde budou jednotlivé přihlášené aktivity zveřejněny.
Jak se přihlásit?
Přihlášky je možné zasílat již nyní na adresu soutez@nevajgluj.cz. Sběr přihlášek potrvá až do 8. září 2024. Vyhlášení vítězů proběhne na počátku října 2024 na celostátní konferenci Sdružení místních samospráv ČR, kde budou zástupcům obcí s prvními třemi nejlépe ohodnocenými aktivitami předány šeky a dárky.
Pravidla soutěže a formulář přihlášky naleznete zde.
Do soutěže nelze přihlásit obecné aktivity organizované v rámci Oslav Dne Země, musí se jednat o antilitteringové aktivity zaměřené na udržování čistoty veřejných prostranství.
Co mohou obce vyhrát?
1. místo - částka 60 000 Kč
2. místo - částka 40 000 Kč
3. místo - částka 20 000 Kč
4. - 10. místo - částka 10 000 Kč

Součástí budou věcné dárky a diplom pro vítěze.

Harmonogram:

4. - 8. 9. - možnost zaslání přihlášky na adresu obce@nevajgluj.cz

9. - 21. 9. (20 h) - sběr reakcí na sociálních sítích - Instagram/FB společnosti NEVAJGLUJ

říjen - vyhlášení vítězů na celostátní konferenci SMS ČR, předání cen vítězům

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů