Úterý, 30. dubna 2024

E.ON v číslech - 16

E.ON v číslech - 16


16 let už vybírá finalisty soutěže E.ON Energy Globe porota složená z odborníků Akademie věd České republiky. A nejinak tomu bylo i letos.

Projekty do soutěže E.ON Energy Globe, která oceňuje tuzemské nejlepší nápady z oblasti udržitelnosti a ekologie, nominovala veřejnost. Letos jich přišlo 167 a z nich odborná porota vybrala na začátku dubna projekty postupující do finále soutěže E.ON Energy Globe.

Členy poroty jsou kapacity ve svých oborech, a to geochemik Bedřich Moldan, elektrotechnik Ivo Doležel nebo akademický architekt Aleš Brotánek, dále hydrochemička Eliška Maršálková, odborník na technologie pro ochranu životního prostředí a chemik Miroslav Punčochář, specialista na energetiku budov Roman Šubrt a odborník na obnovitelné zdroje a úspory energií Miroslav Šafařík.

Z došlých nominací porotci zvolili šestici finalistů, jejichž jména pořadatelé z E.ONu odtajní na tiskové konferenci 23. května 2024 v Praze. Zároveň se v tento den spustí i online hlasování na webu www.energyglobe.cz, v němž může veřejnost vybírat svého favorita až do 20. srpna 2024.

Jméno projektu, který získal nejvíce hlasů, představí organizátoři na konci srpna. Absolutní vítěz E.ON Energy Globe obdrží 500 000 korun od společnosti E.ON na svůj další rozvoj. Zkrátka nepřijdou ani ti, kdo hlasovali. Vylosovaní hlasující mohou vyhrát například rodinný let balonem, pronájem elektromobilu na týden a spoustu dalších zajímavých cen. Více informací pak zájemci najdou na internetových stránkách soutěže.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů