Čtvrtek, 16. května 2024

Skupina Progresus s developerem Garbe oznámili úplné obsazení nového průmyslového centra u Chomutova

Skupina Progresus s developerem Garbe oznámili úplné obsazení nového průmyslového centra u Chomutova

Špičkový projekt industriálního centra Garbe Progresus Park Klášterec I mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří je krátce po svém dokončení již plně obsazen. Také zbývajících 27% volné kapacity pro sebe získal dosavadní hlavní nájemce, skupina ISOLITE. Německý výrobce těsnicích systémů pro automobilový a letecký průmysl tak do nového českého zázemí přesune po svém německém závodu rovněž nizozemskou robotickou výrobu o vysoké přidané hodnotě. Pro region to bude znamenat dalších 120 pracovních míst s dlouhodobou perspektivou.

,,Zájemců o zbývající volnou kapacitu v Garbe Progresus Park Klášterec I bylo hned několik a jejich souhrnná poptávka výrazně převyšovala nabídku. Od začátku tak bylo jasné, že se nemůže dostat na všechny. I díky dosavadní vzájemné spokojenosti jsme se nakonec rozhodli upřednostnit skupinu ISOLITE a rozšířit s ní spolupráci na základě dlouhodobé nájemní smlouvy," uvádí Lukáš Zrůst, spolumajitel skupiny Progresus, která byla hlavním investorem projektu s mezinárodní certifikací udržitelnosti BREEAM Very Good.
Špičkové průmyslové a logistické centrum za 520 milionů korun společnost ISOLITE začala využívat už loni v listopadu, kdy na více než 13 tisíc metrů čtverečních přesunula výrobu z německého Ludwigshafenu. Zbývajících 5 tisíc metrů čtverečních nyní společnost využije k relokaci nizozemské robotické výroby, která dodává komponenty například pro skupinu Mercedes-Benz. V hale bude probíhat automatizovaná montáž turbodmychadel a sacích potrubí určených pro hybridní osobní vozy i užitková vozidla. Nová výroba s sebou přináší dalších 110 pracovních míst v oblasti výroby, 10 pozic administrativních a také referenční procesy pro výzkum a vývoj automatizované montáže a laserového svařování.
Vysokou přidanou hodnotu pro lokalitu navíc má i dlouhodobá perspektiva, kterou ISOLITE vytváří. Smlouva na pronájem celého průmyslového centra, na jejímž uzavření se podílela mimo jiné i společnost Cushman & Wakefield, totiž zahrnuje období 10 let s opcí na další dekádu. ,,Jsme rádi, že se industriální zóna plně využívá a obyvatelé Klášterce i celého Chomutovska si díky příchodu velkých zaměstnavatelů mohou vybírat ze stabilních a kvalifikovaných pracovních míst," uvedl starosta Klášterce nad Ohří Štěpán Drozd.
Nabídka práce by se navíc mohla v lokalitě do budoucna ještě rozšířit. Progresus a Garbe se chtějí průmyslové zóně Verne mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří u silnice R13 a dálnice D7 dál věnovat. S ohledem na přetrvávající vysokou poptávku po špičkových a dobře umístěných industriálních nemovitostech v České republice zvažují možnosti dalšího rozvoje zóny, včetně varianty pokračovat v úspěšném projektu Garbe Progresus Park Klášterec další etapou.
Martin Polák, ředitel GARBE pro východní a střední Evropu, dodává: ,,Dopronájem celé haly současnému nájemci je určitě logickým krokem jak pro nás, tak pro ISOLITE. Navíc se tím na Ústecku etabluje výrazná a úspěšná výrobní firma, která vytvoří další pracovní místa. Nájemce naopak ocení, že hala splňuje vysoké technické standardy s certifikací BREEAM Very Good."
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů