Pátek, 26. dubna 2024

Sběrný dvůr v Hranicích

Sběrný dvůr v Hranicích
HRANICE - Nový sběrný dvůr pro ukládání nebezpečného odpadu budou mít letos na jaře k dispozici obyvatelé Hranic. Prostory pro sběrný dvůr se začaly v areálu hranické městské společnosti Ekoltes ve Zborovské ulici upravovat již loni v listopadu. Jeho vybudování si i s náklady na pořízení speciálních kontejnerů vyžádá zhruba dvoumiliónovou investici.
\"V současné době je dokončena stavební část a připravujeme organizační a technické záležitosti. Pokud nenastanou komplikace, otevřeme sběrný dvůr už během dubna,\" uvedl ředitel Ekoltesu Milan Vinkler. Až dosud v Hranicích i v jejich místních částech sloužily pro shromažďování nebezpečného odpadu speciální kontejnery, které byly na jaře a na podzim umísťovány na určených místech. Jen loni bylo tímto způsobem shromážděno téměř 70 tun odpadů, které by jinak mohly poškodit přírodu.
Podle vedoucí odboru životního prostředí hranické radnice Ivany Zaoralové zůstane kontejnerový systém sběru nebezpečného odpadu pravděpodobně zachován jen v místních částech města.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů