Čtvrtek, 28. března 2024

Ochranáři přírody obnoví další vodní plochy

Ochranáři přírody obnoví další vodní plochy
Děčínsko - V letošních projektech, jejichž prostřednictvím děčínská správa Labských pískovců žádá o přidělení státních dotací na péči o krajinu, mají významné místo i záměry na pokračující úpravy stávajících či zatím ještě neobnovených vodních ploch.
\"Ty naše plány jsou skutečně odvislé od toho, kolik finančních prostředků nakonec budeme mít k dispozici, ale předpokládáme, že nejméně v pěti lokalitách by se nám chystané zásahy mohlo podařit uskutečnit,\" vysvětlil pracovník děčínské správy chráněné krajinné oblasti Vladislav Kopecký.
Konkrétně se jedná o vytipovaná místa v Janské, Všemilech, Kamenické Nové Vísce a potom v okolí Tisé a Petrovic. Plánované úpravy by se tam uskutečnily za předpokladu, že s nimi budou souhlasit vlastníci pozemků. V některých případech je zřejmé, že se vzájemné dohody podaří dosáhnout, respektive se na tom ochránci přírody s majiteli pozemků dohodli už dříve.
\"Například v oblasti Všemil se už v roce podařilo poblíž přírodní památky meandry Chřibské Kamenice vytvořit tři tůně, které se staly významnou lokalitou bohatého zastoupení několika druhů hmyzu, ale i obojživelníků. Letos bychom chtěli nedaleko zmíněných tůní vytvořit další a tím zároveň zajistit vhodné zázemí pro další živočišné druhy,\" poznamenal pracovník děčínské správy Labských pískovců.
Zdroj:Děčínský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů