Pátek, 26. dubna 2024

Seminář pro manažery obcí

Seminář pro manažery obcí
Vzdělávací centrum pro veřejnou správu, společnosti MEPCO a DET NORSKE VERITAS uspořádají 4. května v Masarykově koleji v Praze 6 seminář na téma Nástroje pro využívání zdrojů dostupných v souvislosti se vstupem ČR do EU v obcích. Je určen tajemníkům a vedoucím odborů městských úřadů, starostům, zástupcům krajů a dalším. Mediálním partnerem semináře je Moderní obec.

Viktor Šaroch, manažer projektu skleníkových plynů DNV ČR/SR, bude přednášet o možnostech obchodování s emisemi skleníkových plynů. S konkrétními zkušenostmi získanými při zavádění certifikace systému řízení na Městském úřadě ve Vsetíně se podělí jeho tajemník Milan Půček. Tématem vystoupení Martina Ruščáka, ředitele DNV ČR/SR, bude certifikace a ratingové hodnocení - příležitost pro identifikaci rizik včetně prezentace státní dotační politiky pro systémy řízení jakosti a životního prostředí. Jana Voldánová, projektová manažerka Vzdělávacího centra pro veřejnou správu, bude hovořit o dosavadních výsledcích uplatňování česko - kanadského projektu Benchmarking v přenesené a veřejné správě, konkrétně v obcích třetího typu.

Odpolední část programu bude věnována problematice strukturálních fondů. Zdeněk Hušek, ředitel společnosti MEPCO, přiblíží jednotlivé fáze řízení projektového cyklu. Aktuální stav Společného regionálního operačního programu včetně prezentace jeho plné verze a manuálu pro přihlašovatele uvede zástupce Ministerstva pro místní rozvoj.

Další informace na e-mailové adr.: zhusek@ quick.cz, medlinova@smocr.cz
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů