Pátek, 19. dubna 2024

Zvířata umírala v bolestech

Zvířata umírala v bolestech

O bezohlednosti pašeráků drog, kteří se nezastaví doslova před ničím, svědčí případ ze Španělska.

FotoPolicie tam rozbila kolumbijský gang využívající k pašování drog do Evropy psy. Kokain jim zašívali do žaludků a po uzdravení zvířat s nimi cestovali do Španělska, odkud se dávky po vyoperování z břišní dutiny dostávaly do dalších zemí.

Vyšetřovatelé gang rozbili po několikaměsíčním sledování. Při něm vyšlo najevo, že pašeráci kupují ve velkém psy sloužící k převozu drog přes hranice.

FotoKokain byl uložen ve speciálních kapslích umístěných odborně do žaludku.

Kolumbijci následně tři měsíce čekali, až se rána zhojí a jizva obroste chlupy. Uzdravená zvířata poté cestovala s kurýry na místa určení. Podle policie byli psi takto zneužiti většinou pouze jednou, maximálně dvakrát - další akci jednoduše nepřežili. Umírali v pekelných bolestech.

\"Šesti zlatým retrívrům a labradorům do jejich břicha 49 latexových kapslí s narkotiky. Celkově to dělalo 4,5 kg čistého kokainu. Na trhu má takové množstvé drogy hodnotu skoro 10 miliónů korun. Zachráněná zvířata byla umístěna v útulcích,\" uvedl jeden ze zasahujících policistů.

Vyšetřovatelé při razii zatkli v Madridu a Malaze 14 lidí. Šlo o devět Kolumbijců, dva Španěly, dva Venezuelany a jednoho zvěrolékaře. Zatčeným je 26 až 55 let.

Zdroj: Blesk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů